Σκυλάκος εντοπίστηκε 2.574 χλμ μακριά από το σπίτι του, 14 μήνες μετά την εξαφάνισή του

Χθες, ο Ζέπελιν επανενώθηκε με την οικογένειά του, ωστόσο, παραμένει μυστήριο πώς κατάφερε να κάνει αυτό το τεράστιο ταξίδι.

Article featured image
Article featured image

Ένας σκύλος που εξαφανίστηκε στην Καλιφόρνια- πριν από έναν χρόνο και πλέον- βρέθηκε σώος και υγιής, αλλά 2.574 χιλιόμετρα μακριά, στο Κάνσας.

Κανένας δεν ξέρει πώς ο Ζέπελιν, ένα ημίαιμο γερμανικό ποιμενικό, έκανε αυτό το τεράστιο ταξίδι, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως ο τριών ετών σκύλος είναι καλά και θα περάσει με την οικογένειά του τα φετινά Χριστούγεννα.

skiloskalifornia.png



Ο Ζέπελιν εξαφανίστηκε από το σπίτι του στο Δυτικό Σακραμέντο τον Οκτώβριο του 2021, δήλωσε στο NPR η κηδεμόνας του, Σάντρα Ο’ Νιλ. Η οικογένεια μένει σε φάρμα και ο σκύλος πολλές φορές επισκεπτόταν την κοντινή οικοδομή, όπου οι εργάτες τού έδιναν λιχουδιές. Η οικογένεια υποψιάστηκε ότι κάποιος από τους εργάτες είχε αποφασίσει να τον κρατήσει, αλλά δεν είχε καμία απόδειξη γι’ αυτό.

Ωστόσο, μετά από 14 μήνες, δέχθηκαν ένα απρόσμενο τηλεφώνημα από το Λούισμπουργκ του Κάνσας. Μια γυναίκα εκεί βρήκε τον Ζέπελιν στον κήπο της, τον πήγε στον κτηνίατρο και από το τσιπ κατάφεραν να βρουν την οικογένειά του. «Έμεινα εμβρόντητη, σοκαρίστηκα όταν μου το είπαν», παραδέχθηκε η Ο’ Νιλ.

skiloskalkansan.png



Χθες ο Ζέπελιν επέστρεψε στην Καλιφόρνια οδικώς και επανενώθηκε με την οικογένειά του.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που τον βλέπω. Είμαι απλά συγκλονισμένη», είπε η ιδιοκτήτριά του, η οποία δεν θα μπορούσε να λάβει καλύτερο δώρο για τα Χριστούγεννα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ