13χρονη έριξε γροθιά σε καρχαρία και τον έτρεψε σε φυγή

Πολύ σκληρή. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image


Ένα 13χρονο κορίτσι γλίτωσε από επίθεση καρχαρία σε παραλία της Φλόριντα αφού τού κατάφερε μια γροθιά, η οποία τον έτρεψε σε φυγή. To συμβάν έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη.


Η έφηβη Έλα Ριντ, όπως δήλωσε στο Local 10 News της Νότιας Φλόριντα, βρισκόταν στο νερό μέχρι τη μέση, μαζί με μια φίλη της, όταν ένιωσε έναν έντονο πόνο. «Ο καρχαρίας ήταν από μόνος του πολύ δυνατός. Αυτό που ένιωσα περισσότερο, ήταν κάτι πολύ δυνατό στο στομάχι μου», τόνισε.


Το 13χρονο κορίτσι είπε ότι γρονθοκόπησε τον καρχαρία όταν αυτός ήρθε προς το μέρος της. Ο καρχαρίας, μάλιστα, επέστρεψε σχεδόν αμέσως, παρά το γεγονός ότι μετά την πρώτη γροθιά, οπισθοχώρησε: «Δεν με άφηνε, οπότε χρησιμοποίησα το χέρι μου και την παλάμη μου και με δάγκωσε και εκεί», συνέχισε στην περιγραφή της η 13χρονη.

karxarias-epithesi.jpg



Οι πρώτοι που έσπευσαν στο πλευρό τής νεαρής ήταν ο αδερφός της και η μητέρα της. «Ήταν τρελό γιατί ήταν καλυμμένη με αίμα από το κεφάλι μέχρι τα νύχια οπότε δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε. Έτρεμε αλλά ήταν ψύχραιμη», είπε η μητέρα της στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.


Η Ριντ που δέχθηκε χτυπήματα στο στομάχι, το χέρι, το γόνατο και το δάχτυλο, έκανε 19 ράμματα, ανέφερε το Local 10.


Σύμφωνα με την εκτίμηση του κοριτσιού, ο καρχαρίας που της επιτέθηκε ήταν ένας καρχαρίας ταύρος περίπου 1,8 μέτρων με την ίδια να λέει ότι «αρχικά δεν ένιωθα πόνο γιατί η αδρεναλίνη μου είχε "χτυπήσει κόκκινο"». Το κορίτσι σκοπεύει πάντως να επιστρέψει σύντομα στη θάλασσα.



Στη Φλόριντα, οι επιθέσεις καρχαριών είναι συνήθεις. Από τα 57 περιστατικά που καταγράφηκαν το 2022, τα 16 ήταν στην εν λόγω πολιτεία. Ενώ δεν υπήρξαν πέρυσι θάνατοι στις ΗΠΑ από επιθέσεις καρχαριών, δύο άνθρωποι ακρωτηριάστηκαν.

Οι περισσότερες επιθέσεις γίνονται στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το Reuters, στο παρελθόν οι επιστήμονες θεωρούσαν απίθανες τις επιθέσεις καρχαριών. Ωστόσο, όλα άλλαξαν το 1916, όταν τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις ακτές τού Νιου Τζέρσι. Ο φόβος για τις επιθέσεις καρχαριών κλιμακώθηκε το 1975 με την ταινία «Τα Σαγόνια του Καρχαρία».

Οι επιστήμονες όμως, επισημαίνουν ότι ο άνθρωπος αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τους καρχαρίες.


Με πληροφορίες από
Guardian, Reuters

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ