Οι κυπριακοί δρόμοι θα χαρτογραφηθούν σε 3D μορφή

Πώς θα βοηθήσουν οι τρισδιάστατοι χάρτες στην ασφάλεια και την κινητικότητα των οδηγών.

Article featured image
Article featured image


Τους δρόμους της Κύπρου θα σαρώσει τις επόμενες μέρες το αυτοκίνητο της «Here Technologies». Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία o παγκόσμιος πρωτοπόρος στην ψηφιακή χαρτογράφηση και υπηρεσιών τοποθεσίας θα χαρτογραφήσει μέρη της χώρας με υψηλής ακρίβειας τρισδιάστατη απεικόνιση (3D) ως μέρος της προσπάθειας να δημιουργήσει τους πιο προηγμένους και ενημερωμένους ψηφιακούς χάρτες παγκοσμίως.

3D maps from HERE - San Francisco-comp_city.jpg



Οι λεπτομερείς χάρτες που θα δημιουργηθούν θα ενσωματωθούν σε αυτόνομα αυτοκίνητα και άλλες προηγμένες υπηρεσίες, που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια, συμβάλλουν στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και δίνουν την δυνατότητα στους ανθρώπους να καθοδηγούνται εύκολα στις αστικές περιοχές μιας και θα υπάρχουν διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή και σε υψηλή ακρίβεια τα δεδομένα κάθε οδικού άξονα.

Επίσης το αυτοκίνητο της «Here», το οποίο θα φέρει σε εμφανή σημείο το λογότυπο της εταιρείας, πέρα από τις τρισδιάστατες και οδικές λήψεις εικόνων θα καταγράφει και σημεία ενδιαφέροντος όπως καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων και εστιατόρια.

HERE car Chicago 1-comp_city.jpg



H «Here» όπως άλλωστε συνηθίζει σε κάθε της ενέργεια θα προχωρήσει στη λήψη και επεξεργασία όλων αυτών των πληροφοριών δεσμευόμενη ότι πρώτιστο μέλημά της είναι ο σεβασμός και η ιδιωτικότητα των πολιτών. Μέσα από μία συνεχή διαδικασία που δεν θα διακόπτει τη φυσιολογική ροή της κυκλοφορίας, οι ληφθείσες εικόνες που θα αποθηκεύονται στο αυτοκίνητο θα μεταφέρονται σε κρυπτογραφημένη μορφή σε ασφαλές μέρος. Στη συνέχεια οι εικόνες θα επεξεργάζονται με κορυφαίο λογισμικό και προηγμένους αλγορίθμους για να ανιχνεύσουν και να θολώσουν πρόσωπα και πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να μπορούν να δημοσιεύονται. Στη σπάνια περίπτωση που μια εικόνα έχει δημοσιευτεί χωρίς να έχει επεξεργαστεί σωστά, η «Here» διευκολύνει τον οποιονδήποτε να την αναφέρει ώστε να διορθωθεί το λάθος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς η «Here» προστατεύει την ιδιωτικότητά σας αλλά και για το πώς μπορείτε να απολαύσετε μια πλούσια χαρτογραφική εμπειρία επισκεφθείτε τις σελίδες http://360.here.com και http://www.here.com/en/drive-schedule

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ