Χειρόγραφα του Freddie Mercury αποκαλύπτουν τον αρχικό τίτλο του «Bohemian Rhapsody»

15 σελίδες γεμάτες με στίχους και ιδέες, μερικές εκ των οποίων υλοποιήθηκαν τελικά, ενώ άλλες όχι.

Article featured image
Article featured image


Χειρόγραφες σημειώσεις που για πρώτη φορά έρχονται στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν ότι ο Φρέντι Μέρκιουρι είχε σκεφτεί αρχικά έναν διαφορετικό τίτλο για το «Bohemian Rhapsody», τη μεγάλη επιτυχία των Queen: «Mongolian Rhpasody».

Σε 15 σελίδες γεμάτες στίχους και ιδέες για μελωδίες από την εποχή που ο Μέρκιουρι έγραφε το τραγούδι του 1975, φαίνεται να έχει διαγράψει τη λέξη «Mongolian» και να την έχει αντικαταστήσει με τη λέξη «Bohemian».

Ένας άλλος στίχος που άλλαξε μορφή πριν μπει στο τραγούδι είναι ο «Time for good-byes now, is this reality», όπως το «Mama, just killed a man» που όλοι γνωρίζουν από την αρχή του τραγουδιού, στις σημειώσεις εμφανίζεται ως «Mama, there’s a war began».

Σε μία άλλη σελίδα είναι γεμάτη από σκόρπιες λέξεις και φράσεις για το οπερατικό κομμάτι του τραγουδιού. Κάποιες από αυτές – «Galileo», «Bismillah» και «Fandago» – χρησιμοποιήθηκαν, κάποιες άλλες – όπως «Matador» και «Belladona» – όχι.

Όλα αυτά είναι γραμμένα με μαύρο και μπλε στυλό διαρκείας στις σελίδες ενός ημερολογίου του 1974, της (κλειστής πλέον) αεροπορικής εταιρείας British Midland Airways.

Οι σημειώσεις για το «Bohemian Rhapsody» είναι ανάμεσα στα 1.500 προσωπικά αντικείμενα του τραγουδιστή των Queen που πρόκειται να δημοπρατηθούν τον Σεπτέμβριο από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο. Η τιμή εκτίμησης για το συγκεκριμένο χειρόγραφο είναι 930.00 – 1.745.000 ευρώ!

Τα αντικείμενα προσφέρονται προς πώληση από τη στενή φίλη του Μέρκιουρι, Μαίρη Όστιν, που κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του μετά από τον θάνατό του το 1991.

H δημοπρασία που τιτλοφορείται «Freddie Mercury: A World of His Own» περιλαμβάνει από ρούχα που ο Μέρκιουρι φορούσε στη σκηνή και βικτωριανούς πίνακες από τη συλλογή του, μέχρι μία ασημένια χτένα Tiffany & Co. που χρησιμοποιούσε για το μουστάκι του.

Άλλες χειρόγραφες σημειώσεις για στίχους αφορούν τα τραγούδια «Don’t Stop Me Now», «Somebody to Love», ενώ εκείνες για το «We Are The Champions» – επίσης γραμμένες σε ημερολόγιο του 1974 – αναμένεται να φτάσουν τα 350.000 ευρώ.



Πηγή: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ