Οι 25 δραστηριότητες που λάτρεψαν περισσότερο οι ταξιδιώτες το 2023

Σύμφωνα με το φετινό «Travelers’ Choice Best of the Best» του Trip Advisor.

Article featured image
Article featured image


Το «Travelers’ Choice Best of the Best» του Trip Advisor σε εμπειρίες και αξιοθέατα κυκλοφόρησε και φέτος.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την κορυφαία δεκάδα και ολόκληρη τη λίστα με τις συνολικά 25 δραστηριότητες που λάτρεψαν περισσότερο οι ταξιδιώτες το 2023.


1- Grand Circle Island και Haleiwa - 9ωρη περιήγηση

grand-circle-island_city.jpg

Χονολουλού, Οάχου, Χαβάη

Ιδανικό για όσους έχουν περιορισμένο χρόνο, αυτή η ολοήμερη περιήγηση σάς ταξιδεύει σε όλο το Oahu, φροντίζοντας να μην χάσετε τίποτα. Θα δείτε κορυφαία αξιοθέατα όπως το Diamond Head, ο κόλπος Hanauma, η Halona Blowhole, ο ναός Byodo-In και οι παραλίες για σέρφινγκ της North Shore. Επιπλέον, θα έχετε χρόνο να εξερευνήσετε την πόλη Haleiwa.


2-Μισή μέρα μάθημα ταϊλάνδέζικης μαγειρικής στο αγρόκτημα Τσιάνγκ Μάι

2-bob-trip-advisor_city.jpg

Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη

Μην τρώτε απλώς το απίστευτο φαγητό στην Ταϊλάνδη. με αυτήν την εμπειρία μισής ημέρας μπορείτε να επισκεφτείτε μια βιολογική φάρμα και να μάθετε πώς να φτιάχνετε τοπικά πιάτα. Ανακαλύψτε συμβουλές από ειδικούς για το πώς να καλλιεργείτε βότανα και λαχανικά και, στη συνέχεια, λάβετε μέρος σε ένα μάθημα μαγειρικής όπου μπορείτε να φτιάξετε μια ποικιλία από πιάτα—όπως πάστα κάρυ, κάρυ, stir-fry, σούπα και σπρινγκ ρολ.


3-Περιήγηση Ubud - Best of Ubud - All Inclusive

3-bob-trip-advisor_city.jpg

Ουμπούντ, Ινδονησία

Κάντε μια ημερήσια περιήγηση στην περιοχή του Ουμπούντ για να δείτε μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Μπαλί. Σταματήστε στο Tegalalang Rice Terrace, τον καταρράκτη Tegenungan, το Sacred Monkey Forest Sanctuary, μια αγορά τέχνης όπου μπορείτε να ψωνίσετε για αναμνηστικά, το Puri Saren Palace (Παλάτι Ubud) και τον ναό Tirta Empul, γνωστός για τις φυσικές πηγές του.


4-Ντουμπάι: Red Dunes ATV, Sandsurf, Camels, Stargazing & 5* BBQ στο Al Khayma Camp™️

4-bob-trip-advisor_city.jpg

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Οδηγήστε ένα όχημα παντός εδάφους (ATV) με τέρμα το γκάζι στην άμμο και απολαύστε ένα συναρπαστικό πρόγραμμα στην έρημο σε ένα ταξίδι χωρίς φασαρία με αυτήν την premium εμπειρία από το Ντουμπάι. Δείτε τους κόκκινους αμμόλοφους της ερήμου Lahbab, περιηγηθείτε γύρω από μια πίστα ATV διάρκειας 60 λεπτών και χαλαρώστε σε στυλ Βεδουίνων στην κατασκήνωση Al Khayma 5 αστέρων. Πιείτε καφέ, οδηγήστε καμήλες και απολαύστε μια φωτογράφιση με αραβικές στολές, μπάρμπεκιου-μπουφέ, χορευτικές παραστάσεις και παρατήρηση αστεριών πριν επιστρέψετε.


5- Καλύτερη περιοδεία DMZ 3rd Infiltration Tunnel από τη Σεούλ (Χωρίς αγορές)

5-bob-trip-advisor_city.jpg

Σεούλ, Νότια Κορέα

Δείτε τα highlights του DMZ χωρίς άγχος σε μισή μέρα περιήγησης στα αξιοθέατα από τη Σεούλ. Μετά από μια άνετη μεταφορά από βολικές τοποθεσίες παραλαβής, η ομάδα σας θα επισκεφθεί το πάρκο Imjingak Pyeonghwa-Nuri και τη Γέφυρα της Ελευθερίας. Στη συνέχεια, περιηγηθείτε στο DMZ, στο Τρίτο Τούνελ και στο Παρατηρητήριο της Ντόρας. Από την αρχή μέχρι το τέλος, ο οδηγός σας θα παρέχει λεπτομερή σχόλια για να εξασφαλίσει μια καθηλωτική και ενημερωτική εμπειρία. Επιστρέψτε στη Σεούλ με άφθονο χρόνο για να απολαύσετε τη βραδιά όπως θέλετε.


6- Ρέικιαβικ Food Walk - Τοπική περιπέτεια φαγητού στην Ισλανδία

Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Ανακαλύψτε τη γαστρονομική σκηνή του Ρέικιαβικ και δοκιμάστε νόστιμη ισλανδική κουζίνα σε αυτήν την περιήγηση με τα πόδια. Επισκεφτείτε μια ποικιλία από εστιατόρια στο Ρέικιαβικ, από εστιατόρια μέχρι φορτηγάκια για φαγητό, και δοκιμάστε μια επιλογή από παραδοσιακά πιάτα και αγαπημένα φαγητά του δρόμου, όπως ισλανδικά τυριά, αρνί, σπιτικό παγωτό και τα διάσημα ισλανδικά χοτ ντογκ. Στη διαδρομή, περάστε από αξιοθέατα όπως το Hallgrimskirkja, την αίθουσα συναυλιών Harpa και το Κοινοβούλιο.


7- Κρουαζιέρα στα αξιοθέατα στο κανάλι του Άμστερνταμ με ξεναγό σε ένα πολυτελές πλοίο με μπαρ

6-bob-trip-advisor_city.jpg

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Δείτε τα αξιοθέατα του Άμστερνταμ από ένα πολυτελές σκάφος στο κανάλι σε μια κρουαζιέρα από το κέντρο του Άμστερνταμ. Επιλέξτε το σημείο αναχώρησης που είναι πιο βολικό για εσάς και επιβιβαστείτε είτε μπροστά από το Rijksmuseum, το Σπίτι της Άννας Φρανκ ή τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ. Στο ηλεκτρικό σκάφος, θα δείτε τα αξιοθέατα της πόλης με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, περνώντας κατά μήκος των μικρότερων καναλιών στα οποία τα μεγάλα σκάφη δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση. Ένας ντόπιος κυβερνήτης και οικοδεσπότης παρέχουν σχόλια για τα αξιοθέατα καθώς κάνετε κρουαζιέρα.


8- Εξερεύνηση μικρής ομάδας στο Angkor Wat με οδηγό από το Siem Reap

8-bob-trip-advisor_city.jpg

Siem Reap, Καμπότζη

Εξερευνήστε τις βασικές τοποθεσίες του συγκροτήματος Angkor Wat που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO (είσοδος με δικά σας έξοδα) κατά τη διάρκεια αυτής της περιήγησης μικρών ομάδων. Μάθετε για την ιστορία της Καμπότζης και του Siem Reap από τον ξεναγό σας καθώς επισκέπτεστε την Ταράτσα των ελεφάντων, τη Νότια Πύλη του Angkor Thom, τον ναό Ta Prohm και πολλά άλλα. Αυτή η ξενάγηση προσφέρει επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την ανατολή του ηλίου πάνω από τους αρχαίους ναούς, καθώς και την παραλαβή και την παράδοση από το ξενοδοχείο.


9- Σαν Χουάν Ξενάγηση με αναπνευστήρα

9-bob-trip-advisor_city.jpg

Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο

Εξερευνήστε τον υποβρύχιο κόσμο του Πουέρτο Ρίκο σε μια περιπέτεια κολύμβησης με αναπνευστήρα με οδηγό. Λάβετε ένα μάθημα από έναν επαγγελματία δύτη και απολαύστε μια χαλαρή βουτιά με όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεστε. Στη συνέχεια, κολυμπήστε στα τροπικά νερά στα ανοιχτά του Guaynabo και δείτε τροπικά ψάρια, θαλάσσιες χελώνες και άλλα θαλάσσια πλάσματα με υπέροχα χρώματα. Στη συνέχεια, ξαναδείτε την εμπειρία σας με ένα βίντεο από την εμπειρία σας που περιλαμβάνεται στην τιμή της περιοδείας.


10- Εκδρομές με τζιπ στο Ανόι: Φαγητό, Πολιτισμός, Αξιοθέατα, Διασκέδαση με ένα Jeep του Στρατού του Βιετνάμ

10-bob-trip-advisor_city.jpg

Ανόι, Βιετνάμ

Απολαύστε τα αξιοθέατα, τους ήχους και τις μυρωδιές του Ανόι με μοναδικό τρόπο καθώς εξερευνάτε την πόλη με ένα τζιπ GAZ-69 της Σοβιετικής εποχής. Δείτε έναν συνδυασμό από τα κυριότερα σημεία της πόλης και τα «κυφά διαμάντια» στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ και μάθετε για την ιστορία της χώρας από τον οδηγό σας. Επιλέξτε από πρωινές, απογευματινές ή βραδινές εκδρομές και απολαύστε ένα νόστιμο street food γεύμα και ποτό σε ένα μπαρ στον τελευταίο όροφο που περιλαμβάνεται στο πακέτο σας.


Δείτε τις υπόλοιπες δραστηριότητες της λίστας:

11- Κλασικό μονοπάτι Inca 4D/3N προς Μάτσου Πίτσου (Group Service). Κούσκο, Περού

12- Παρατήρηση φαλαινών άγριας φύσης Τζούνο. Τζούνο, Αλάσκα

13- Η καλύτερη Ξενάγηση στη Φλωρεντία : Ιστορίες Αναγέννησης & Ιατρών - με οδηγό έναν αφηγητή. Φλωρεντία, Ιταλία

14- Ιδιωτική περιήγηση Street Food με μοτοσικλέτα/αυτοκίνητο με ντόπιους φοιτητές. Πόλη Χο Τσι Μινχ, Βιετνάμ


15- Comuna 13 Graffiti Tour και Street Food. Μεντεγίν, Κολομβία

16- Lion City Bike Tour στη Σιγκαπούρη. Σιγκαπούρη

17- Καταρράκτες του Νιαγάρα σε 1 ημέρα: Περιήγηση στις αμερικανικές και καναδικές πλευρές. Καταρράκτες του Νιαγάρα, Νέα Υόρκη

18- Δουβλίνο: Cliffs of Moher, Kilmacduagh Abbey, Wild Atlantic way και Galway. Δουβλίνο, Ιρλανδία

19- Island Ultimate Jeep Safari στην Αρούμπα. Αρούμπα

20- Καππαδοκία με αερόστατο και πρωινό με σαμπάνια. Goreme, Τουρκία

21- Περιήγηση σε μικρές ομάδες: Ιστορική περιήγηση με τα πόδια σε λονδρέζικες πάμπ. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

22- Τα καλύτερα της Κωνσταντινούπολης: 1, 2 ή 3 ημερών ιδιωτική ξενάγηση. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

23- Ξενάγηση με πεζοπορία με οδηγό: History and Hauntings of Salem. Σάλεμ, Μασαχουσέτη

24- Ντουμπάι προς το Μεγάλο Τζαμί του Άμπου Ντάμπι και το παλάτι Qasr Al Watan. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

25- All Inclusive Ημερήσια εκδρομή στο Ταζ Μαχάλ από το Δελχί με το τρένο Superfast. Νέο Δελχί, Ινδία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ