Γιατί δεν πρέπει να στρώνουμε το κρεβάτι το πρωί;

Υπάρχει σοβαρός λόγος σύμφωνα με την επιστήμη.

Article featured image
Article featured image


Γιατί δεν πρέπει να το στρώνουμε; Υπάρχει σοβαρός λόγος σύμφωνα με την επιστήμη.

Το να στρώνεις το κρεβάτι το πρωί είναι ο πρώτος άγραφος κανόνας στη ζωή μας. Σε κάνει πιο επιμελή και είναι ο πρώτος επιτυχημένος στόχος της ημέρας. Έτσι έχουμε μεγαλώσει, έτσι έχουμε γαλουχηθεί και κάποια πράγματα δεν πρέπει ν’ αλλάζουν.

Ή μήπως έφτασε η στιγμή να αναθεωρήσουμε; Σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα οφείλουμε να ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε μέχρι σήμερα. Όπως αναφέρει η Metro, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στρώνουμε το κρεβάτι με το που ξυπνήσουμε και σηκωθούμε από αυτό. Ειδικά τις καλοκαιρινές, ζεστές ημέρες, κρίνεται απαγορευτικό.

Τις ζεστές ημέρες, ο μέσος ενήλικας χάνει περίπου 285 ml υγρών κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα οποία πηγαίνουν στο στρώμα και τα σεντόνια. Κάτι που σημαίνει πως αυτομάτως, θα πρέπει να τους αφήσουμε ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα για να «αναπνεύσουν» και να εξατμιστεί η υγρασία.

Παραλλήλα αν το στρώσουμε αμέσως, θα παγιδεύσουμε εκεί μέσα τα ακάρεα σκόνης που έχουν μαζευτεί κατά τη διάρκειας της νύχτας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να στρώσουμε το κρεβάτι, απλώς μπορούμε να το κάνουμε κάποια άλλη στιγμή της ημέρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ