Τις πιο τέλειες συμβουλές για μακρά και ευτυχισμένη ζωή τις έδωσε μια γιαγιά 102 ετών

Πάρτε μολύβι και χαρτί.

Article featured image
Article featured image

Τα μυστικά της μακροζωίας -και της ευτυχίας- μοιράστηκε η Βρετανίδα Joyce Jackman, η οποία έκλεισε τα 102 στις 9 Μαΐου. «Κλειδί» για μια μακρά ζωή είναι όπως λέει «το καλό σεξ κι ένα καλό σέρι (είδος κρασιού)».

Η Joyce, πρώην σεφ στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, γιόρτασε τα γενέθλιά της με την οικογένειά της στο γηροκομείο όπου ζει και, όπως λέει, «πέρασε τόσο ωραία, που δεν ήθελε να τελειώσει η μέρα».

«Ήταν υπέροχα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι 102 ετών», είπε, αποκαλύπτοντας γρήγορα και το τρίτο μυστικό της για τη μακροζωία. «Πρέπει να βοήθησε και η πολλή σοκολάτα που τρώω!», πρόσθεσε.

giagia102.png



Η Jackman, όταν ήταν μικρή, εργαζόταν σε ένα ζαχαροπλαστείο πριν γίνει σεφ της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Χήρα πλέον, παντρεύτηκε τον παιδικό της έρωτα, τον Terence Jackman, το 1945, όταν τελείωσε ο πόλεμος και έζησαν μαζί ευτυχισμένοι.

Δεν απέκτησε δικά της παιδιά, αλλά της άρεσε πάντα να βοηθά και έτσι φρόντιζε τα παιδιά στη γειτονιά της. Της άρεσε, επίσης, να ψήνει με τη μητέρα της και να βγαίνει έξω με τις φίλες της.

NYPICHPDPICT000011776192.jpg



Η Joyce είναι η αγαπημένη όλων στον οίκο ευγηρίας, όπου ζει, και απολαμβάνει και σήμερα τη σοκολάτα. Της αρέσει να λύνει σταυρόλεξα και να ενημερώνεται καθημερινά από την εφημερίδα.

Υπάρχει πάντα δε, άφθονη σοκολάτα γύρω της και ένα κέικ, φυσικά, και αυτό με σοκολάτα.


«Είναι πολύ αγαπητή σε όλους, μας κάνει πάντα να γελάμε με την εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ και την άποψή της για τη ζωή», λέει η υπεύθυνη του γηροκομείου.

giagia1102.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ