Χρήστες πραγματοποίησαν κηδεία για το Tinder αφού το app έκανε «swipe left» στη Ρωσία

Οι μαυροφορεμένοι πενθούντες έκαναν ένα «αποχαιρετιστήριο swipe» και άφησαν γαρίφαλα σε μια ταφόπλακα σε σχήμα smartphone. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image


Η «Match», στην οποία ανήκει η δημοφιλής εφαρμογή γνωριμιών Tinder, αποσύρθηκε χθες από την αγορά της Ρωσίας, καθώς δεν δέχθηκε να κάνει γνωστά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της στην κυβέρνηση, «δεσμευόμενη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η εφαρμογή Tinder έκλεισε και εξαφανίστηκε από το Google Play και το AppStore.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν αρκετά βιντεάκια με πενθούντες, μαυροφορεμένους χρήστες να κάνουν την «κηδεία» της δημοφιλούς εφαρμογής γνωριμιών.



Οι πενθούντες μοιράστηκαν ιστορίες για το πώς το Tinder τούς βοήθησε να βρουν αγάπη —ή τους σύστησε σε «ένα μεγάλο αριθμό γυναικών» — και άφησαν κόκκινα γαρίφαλα σε μια εικονική ταφόπλακα σε σχήμα smartphone.



Οι παρευρισκόμενοι έκαναν επίσης ένα «αποχαιρετιστήριο swipe», μια χειρονομία που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες του Tinder για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για έναν άλλο χρήστη.



Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ενθάρρυναν τους παρευρισκόμενους να αρχίσουν να βγαίνουν ραντεβού μέσω της πραγματικής ζωής.



«Όταν είδαμε ότι το Tinder έφευγε από τη Ρωσία στις 30 Ιουνίου, αποφασίσαμε χωρίς δισταγμό να κάνουμε ένα πάρτι», είπε η διοργανώτρια της εκδήλωσης Shura Shirmagina-Silkina στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Podyom. «Αποφασίσαμε να πούμε αντίο διαβάζοντας μερικά εγκώμια στην εφαρμογή για το πόσο αγαπητή είναι για εμάς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, δεκάδες δυτικές εταιρείες – κολοσσοί είτε αποχώρησαν από τη Ρωσία είτε ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους στο πλαίσιο κυρώσεων. Ανάμεσα σε αυτές είναι οι πλατφόρμες του Netflix και Spotify τα McDonald's, η Coca-Cola, τα Starbucks και η Heineken.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ