Όταν μια 76χρονη εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ στη Λεμεσό για 6 μέρες και μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες

Η κα Κυβέλη Παπαϊωάννου κατέχει ακόμα το ρεκόρ, παρόλο που το γεγονός έλαβε χώρα πριν από 36 χρόνια.

Article featured image
Article featured image


Στις 3 Ιανουαρίου 1988 μια παράξενη είδηση κυκλοφόρησε στα τότε έντυπα μέσα του νησιού, με την πρωταγωνίστρια να κατακτά μάλιστα ένα τραγικό ρεκόρ Γκίνες, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Η 76χρονη Κυβέλη Παπαϊωάννου από τη Λεμεσό παρέμεινε για 6 ολόκληρες ημέρες παγιδευμένη μέσα σε ένα χαλασμένο ασανσέρ σε πολυκατοικία στην οδό Ανεξαρτησίας, της οποίας ήταν η μόνη ένοικος. Η ηλικιωμένη είχε βγει το πρωί της Δευτέρας, 28 Δεκεμβρίου 1987, για ψώνια και κατά την επιστροφή της στο διαμέρισμα που διέμενε, στον 4ο όροφο, ο ανελκυστήρας σταμάτησε ξαφνικά, λόγω κάποιας βλάβης.

Τα συγγενικά της πρόσωπα προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί της τηλεφωνικώς για μέρες, αλλά δεν έπαιρναν κάποια απάντηση κι έτσι υπέθεσαν πως έγινε κάτι σοβαρό και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες μετέβησαν στην πολυκατοικία όπου τελικά βρήκαν την 76χρονη εγκλωβισμένη μέσα στο ασανσέρ, διατηρώντας ακόμη της αισθήσεις της. Όπως αναφέρει άρθρο της «Χαραυγής», κατά τη διάρκεια της 6ήμερης παγίδευσής της μέσα στο ασανσέρ έφαγε όλα τα χορταρικά (κραμπί, σέλινα) και το ψωμί που είχε αγοράσει. Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτό ήταν που την είχε κρατήσει ζωντανή, με την κατάστασή της να θεωρείτο εκτός κινδύνου.

76χρονι-χαραωγι-ανσανσερ_ψιτυ.PNG
Άρθρο στην εφημερίδα «Χαραυγή» την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 1988. Εικόνα: PIO



Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των Ρεκόρ Γκίνες, η κα Κυβέλη κατέχει το ρεκόρ μέχρι και σήμερα, 36 χρόνια αργότερα, παρόλο που το πιο πιθανό είναι να έχει φύγει από τη ζωή.

rekor-guiness-76xroni-istoselida-asanser_city.PNG
Το δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα των Ρεκόρ Γκίνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ