Από σκοτεινές σπηλιές, μέχρι μυστικούς ναούς αυτά είναι τα μέρη που απαγορεύονται οι επισκέψεις

Και αυτό είναι που τα κάνει ακόμη πιο ενδιαφέροντα.

Από σκοτεινές σπηλιές, μέχρι μυστικούς ναούς αυτά είναι τα μέρη που απαγορεύονται οι επισκέψεις

Και αυτό είναι που τα κάνει ακόμη πιο ενδιαφέροντα.

Article featured image
Article featured image

Είναι γνωστό πως η ανθρώπινη φύση λειτουργεί κάπως περίεργα και απροσδόκητα. Ενώ, για παράδειγμα, ξέρει πως κάποιες αποφάσεις και πράξεις είναι επικίνδυνες και μπορεί να αποβούν μοιραίες, εντούτοις αυτός είναι και ο λόγος που θεωρεί ως κίνητρο για να τις κάνει. Αυτό συμβαίνει από τον καιρό που γεννιόμαστε έως ότου αποδημήσουμε.

Εάν για παράδειγμα είσαι στην κατηγορία ανθρώπων που τους αρέσει να ταξιδεύουν στον κόσμο και να ανακαλύπτουν απάτητες ή έστω όχι ιδιαίτερα γνωστές του πλανήτη, το να σου πει κάποιος ότι απαγορεύεται να επισκεφθείς ένα μέρος, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται να κάνει ώστε να σε παρακινήσει να βρεθείς εκεί.

Σύμφωνα λοιπόν με το holidify.com, υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο, στα οποία απαγορεύονται οι επισκέψεις στο κοινό είτε λόγω αυξημένου κινδύνου, είτε λόγω της σημαντικής ιστορικότητάς του, είτε ακόμη και γιατί αφορούν συγκεκριμένες κάστες ανθρώπων. Από σκοτεινές σπηλιές, μέχρι μυστικούς ναούς και θανατηφόρα νησιά, αυτά είναι τα μέρη στον κόσμο που απαγορεύεται ρητώς να επισκεφθείς.

Νήσος North Sentinel, Ινδία

Πατρίδα της φυλής των Σεντινελέζων, το νησί North Sentinel στο σύμπλεγμα Andaman είναι ένα από τα απολύτως απαγορευμένα νησιά στον κόσμο. Οι ιθαγενείς του μικρού καταπράσινου νησιού συχνά γίνονται βίαιοι ενάντια σε επισκέπτες, για να προστατεύσουν την απομόνωσή τους. Εκτιμάται πως οι Σεντινελέζοι ζουν στο νησί εδώ και χιλιάδες χρόνια, ενώ βρίσκονται υπό την προστασία της ινδικής κυβέρνησης από το 1956.

North-Sentinel-Island-Andamane-3.jpg

North-Sentinel-Island-Andamane-5 (1).jpg

Αυτή η περιοχή απαγορεύεται αυστηρά σε επισκέπτες κάθε είδους και είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα και απαγορευμένα μέρη στον κόσμο. Ο πληθυσμός των ιθαγενών δεν ξεπερνά αυτόν ενός μικρού χωριού, αλλά μπορεί να γίνουν άκρως επικίνδυνοι, και είναι γνωστό ότι έχουν σκοτώσει παράνομους ψαράδες, τουρίστες, ναυτικούς και ιεραπόστολους που τόλμησαν να πλεύσουν μέσα στη θαλάσσια ζώνη τους.


Σπήλαια Lascaux, Νοτιοδυτική Γαλλία

Τα σπήλαια Lascaux είναι ένας θησαυρός για τους αρχαιολόγους σε όλο τον κόσμο. Το συγκρότημα των σπηλαίων περιέχει προϊστορικές ζωγραφιές που χρονολογούνται έως και 17.300 χρόνια πριν.

grotte-de-lascaux-cave-tour.jpg

Lascaux_painting.jpg

Η σειρά από παλαιολιθικούς «πίνακες» αγκαλιάζει τους τοίχους και απεικονίζει ζώα όπως βοοειδή, ελάφια, βίσονες και πολλά άλλα. Δυστυχώς, το σπήλαιο είναι κλειστό για το ευρύ κοινό από το 1963. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα μπορεί να φθείρει και να αλλοιώσει τις αρχαίες τοιχογραφίες.

Νησί Surtsey, Ισλανδία

Το Surtsey είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Ισλανδίας. Δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα μίας έκρηξης υποθαλάσσιου ηφαιστείου που κράτησε τέσσερα χρόνια. Θεωρείται το νεότερο νησιού στον πλανήτη. Επί του παρόντος, είναι προσβάσιμο μονάχα σε λίγους επιστήμονες και γεωλόγους. Αυτό το απαγορευμένο νησί είναι εκτός ορίων για τους τουρίστες, καθώς πιστεύεται ότι η ανθρώπινη παρέμβαση θα διαταράξει το υπό διαμόρφωση οικοσύστημά του.



North Brother, Το νησί του θανάτου

maxresdefault.jpg

Κοντά στην πόλη της Νέας Υόρκης, το νησί North Brother είναι ένα από τα πιο διάσημα εγκαταλελειμμένα μέρη στις ΗΠΑ. Αρχικά αναπτύχθηκε ως νησί-σανατόριο, στο οποίο έμπαιναν για καραντίνα ασθενείς του τυφοειδή πυρετού.

Riverside_Hospital_North_Brother_Island_crop.jpg

Ήταν το ιστορικό σπίτι της Typhoid Mary, της πρώτης Αμερικανίδας που διαγνώστηκε με την θανατηφόρο ασθένεια. Αργότερα μετατράπηκε σε κέντρο αποκατάστασης τοξικομανών. Πλέον, αποτελεί αποκλειστικά καταφύγιο πτηνών και είναι μόνιμα κλειστό για το κοινό.


Ναός Ίσε, Ιαπωνία

47171e078d7b09_Torii Gate Ise Grand Shrine.jpg



Είναι ένα από τα «προπύργια» της παράδοσης του Shinto της Ιαπωνίας, και το πιο σημαντικό από τα δεκάδες χιλιάδες ιερά της. Αποτελεί τον πιο ακριβό ναό της χώρας, όχι μόνο λόγω της εξεζητημένης του αρχιτεκτονικής, αλλά και λόγω της ανάγκης αναπαλαιώσεων κάθε τόσο.

ise-shrine-1-1024x683.jpg

Ως δείγμα σεβασμού στην παγανιστική παράδοση, επιτρέπεται η είσοδος στα ενδότερα του αρχαίου ναού μόνο σε μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας, καθώς και στους ιερείς.


Area 51, Η μητέρα των θεωριών συνωμοσίας

190729180521-rural-nevada-not-ready-for-area-51-raid.jpg

Η περιοχή 51 στην κοιλάδα της νότιας Νεβάδα των ΗΠΑ είναι πάντα τυλιγμένη σε θεωρίες συνωμοσίας. Δοκιμές απόρρητων εξοπλισμών, φυλακή του Οσάμα Μπιν Λάντεν, εργαστήρια και κελιά με εξωγήινους και παροπλισμένους «ιπτάμενους δίσκους» είναι μερικές από τις φήμες που περιβάλλουν το μέρος.

DSC_0306.jpg

Είναι εκτός ορίων για τους απλούς πολίτες, ενώ υπόκειται σε ένα ημιεπίσημο καθεστώς, αφού ακόμα και η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αναγνωρίζει επίσημα την ύπαρξη εγκαταστάσεων εντός του περιφραγμένου χώρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ