Κάμερα τροχαίας «έπιασε» πουλί να ξεπερνά το όριο ταχύτητας

Το γεράκι πετούσε με 8 χλμ./ώρα περισσότερα, ενώ δεν έγινε γνωστό το ύψος του προστίμου του.

Article featured image
Article featured image


Όλο και πιο εξελιγμένες γίνονται οι κάμερες ταχύτητας , καθώς πέρα από τον προφανή σκοπό τους, ήτοι τον εντοπισμό των γκαζιάρηδων οδηγών, σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να «αντιληφθούν» ποιοι οδηγοί κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου ή ποιοι επιβάτες δεν φορούν ζώνη.

Αδιαμφισβήτητα η παρουσία τους στο οδικό δίκτυο συνδράμει καθοριστικά στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, με τους οδηγούς, στην πλειονότητά τους, να αναγκάζονται να συμμορφωθούν με τον νόμο.

Οι κάμερες, φυσικά, εντοπίζουν τα οχήματα, εξαιρουμένης μίας στην Ελβετία που όπως φαίνεται, έχει… αποφασίσει να τιμωρεί και τα… γκαζιάρικα πουλιά.

Ειδικότερα, η ελβετική αστυνομία δημοσίευσε στα social media μια φωτογραφία όπου βλέπουμε μια φωτογραφική κλήση με πρωταγωνιστή ένα πουλί το οποίο την Κυριακή 14 Ιανουαρίου πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο, πέφτοντας στα… δίχτυα της κάμερας.

speed-camera-bird-1_city.jpgΤο πτηνό πιάστηκε να πετάει με ταχύτητητα 38 χλμ./ώρα, δηλαδή 8 χμλ.πάνω από το όριο ταχύτητας στον συγκεκριμένο δρόμο.

Η δημοσίευση είχε πλήρως χιουμοριστική διάθεση
, με την ελβετική αστυνομία να… απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με αυτό «υπερβολικά γρήγορο ζώο».

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα, ο παραβάτης ήταν γεράκι, το γνωστό σε όλους μας αρπακτικό πτηνό που όταν κυνηγάει το θήραμά του είναι δύσκολο να… σεβαστεί τα όρια ταχύτητας.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ