Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις για ενοικίαση στην Ευρώπη

Οι τιμές δεν είναι τόσο κοντά όσο πιστεύαμε με αυτές της Λεμεσού.

Article featured image
Article featured image

Το κόστος ζωής στην Ευρώπη διαφέρει από χώρα σε χώρα. Σε ορισμένες πόλεις μπορεί μια έξοδος για δείπνο να αξίζει όσο ο μισός μηνιαίος μισθός και σε άλλες περιπτώσεις ένα μπουκάλι μπύρα να κοστίζει λιγότερο από ένα ευρώ.

Ο τιμές των ενοικίων είναι ένα καλό δείγμα για το πόσο ακριβή είναι μια πόλη. Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ποιοι προορισμοί στην Ευρώπη έχουν το μεγαλύτερο κόστος. Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας και με αρκετή διαφορά βρίσκεται η πόλη του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Euronews και του Rightmove, το μέσο ενοίκιο στο Λονδίνο έχει εκτοξευθεί στα 3.220 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2.5% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να κάνουν «babysitting» σε κατοικίδια προκειμένου να βγάλουν κάποια έξτρα χρήματα για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται το Άμστερνταμ, όπου το μέσο ενοίκιο για ένα επιπλωμένο διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο κοστίζει 2.275 ευρώ. Μάλιστα το Άμστερνταμ δεν είναι η μοναδική Ολλανδική πόλη στη λίστα, καθώς σε αυτή υπάρχουν επίσης το Ρότερνταμ, η Χάγη και η Ουτρέχτη.

Αναλυτικά οι λίστα

1.Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: 3.220 ευρώ

2.Άμστερνταμ, Ολλανδία: 2.275 ευρώ

3.Ρώμη, Ιταλία: 2.000 ευρώ

4.Παρίσι, Γαλλία: 1.862 ευρώ

5.Ρότερνταμ, Ολλανδία : 1.795 ευρώ

6.Χάγη, Ολλανδία: 1,790 ευρώ

7.Μόναχο, Γερμανία: 1,770 ευρώ

8.Ουτρέχτη,Ολλανδία: 1,746 ευρώ


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ