Η συζήτηση με θέμα «Η ενεργός συμμετοχή των νέων στα κοινά» φέρνει τους νέους στο προσκήνιο

Στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξετάσουν από κοινού απόψεις, εισηγήσεις και εμπειρίες για το πώς μπορούμε να θέσουμε τους νέους και τις νέες στο επίκεντρο ως την κινητήρια δύναμη της διαμόρφωσης της Κύπρου του μέλλοντος

Article featured image
Article featured image


Το ερευνητικό κέντρο CARDET και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνουν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, από τις 18:00, μέχρι τις 19:30, έναν ανοιχτό δημόσιο διάλογο με θέμα «Η ενεργός συμμετοχή των νέων στα κοινά». Η εκδήλωση, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου EMERGE, θα διεξαχθεί στα γραφεία του CARDET (Λυκαβηττού 28, Έγκωμη) με τη συμμετοχή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΝΕΚ, κ. Κλεάνθη Κουτσόφτα.

Στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξετάσουν από κοινού απόψεις, εισηγήσεις και εμπειρίες για το πώς μπορούμε να θέσουμε τους νέους και τις νέες στο επίκεντρο ως την κινητήρια δύναμη της διαμόρφωσης της Κύπρου του μέλλοντος. Παράλληλα, θα συζητηθούν τρόποι και πολιτικές που μπορούν να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν τη συμμετοχή τους στα κοινά, ενώ ο κ. Κουτσόφτας θα παρουσιάσει τα προγράμματα, τις δράσεις και τις πολιτικές που εφαρμόζει ο ΟΝΕΚ προς αυτή την κατεύθυνση.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και η συζήτηση είναι ανοιχτή στο κοινό. Εάν επιθυμείτε να λάβετε μέρος, δηλώστε συμμετοχή μέσω του συνδέσμου που θα βρείτε εδώ. Στη φόρμα εγγραφής μπορείτε επίσης να καταθέσετε ερωτήματα που θέλετε να συζητηθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του προγράμματος, Φωτεινή Σωκράτους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση foteini.sokratous@cardet.org.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων και ενεργειών που υλοποιεί το EMERGE για την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών και της προώθησης της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. Προς την κατεύθυνση αυτή, το έργο υλοποιεί πλειάδα δράσεων και εκδηλώσεων για να εμβαθύνει τις γνώσεις των πολιτών και να αναπτύξει την ικανότητά τους να μετατρέψουν τις απόψεις και τις αξίες τους σε ενέργειες που συμβάλλουν στη βελτίωση της κοινωνίας μας.

Το έργο «EMERGE: EMpowERinGcivicEngagementandparticipation» λαμβάνει επιχορήγηση στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund Κύπρου, που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω των χορηγιών ΕΟΧ και Νορβηγίας 2014-2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ