Τι απεικονίζει η τοιχογραφία 250 χιλ. lego στη Γαλλία;

Οι δημιουργοί της αναμένουν να εγκριθεί από τα Ρεκόρ Γκίνες.

Article featured image
Article featured image


Χρησιμοποιώντας πάνω από 250.000 τουβλάκια lego, δημιούργησαν μία τεράστια τοιχογραφία με το ιστορικό ανακαινισμένο ιστιοφόρο, Notre-Dame de Rumengol που επιχειρούσε στο λιμάνι της Βρέστης, στην Γαλλία. Η τοιχογραφία έχει διαστάσεις 21 μέτρα μήκος και σχεδόν δύο μέτρα πλάτος.


Η είσοδος ήταν ελεύθερη στη Βρέστη και πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν


Ο στόχος της πρόκλησης ήταν καταρχάς να συγκεντρωθούν κεφάλαια για να καταστεί δυνατή η μεγάλη ανακαίνιση αυτού του ιστιοφόρου, ένα κόστος που εκτιμάται σε 250.000 ευρώ, εξήγησε στο AFP ο Nicolas Blancquaert, πρόεδρος της An Test ociation και ιδιοκτήτης του Rumengol. Η είσοδος στην εκδήλωση ήταν ελεύθερη και ο καθένας μπορούσε να δώσει ό,τι ήθελε για το έργο αυτό, το οποίο έλαβε την υποστήριξη του Ιδρύματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Blancquaert, «Μεταξύ 20 και 25.000 ανθρώπων» πήγαν στον χώρο για να παρακολουθήσουν την πρόοδο της τοιχογραφίας, είπε. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Ateliers des Capucins, πρώην βιομηχανικά εργαστήρια του οπλοστασίου της Βρέστης που ανήκαν στο γαλλικό ναυτικό και μετατράπηκαν σε χώρο πολιτιστικής και κοινωνικής ποικιλομορφίας μετά τη μεταβίβασή τους στην κοινότητα.Το τρέχον ρεκόρ Γκίνες Lego είναι σήμερα 203.000 τουβλάκια και «εμείς χρησιμοποιήσαμε 250.210», δήλωσε ο κ. Blancquaert. «Τώρα πρέπει να υποβάλουμε έναν φάκελο αίτησης" στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες για να δούμε την πρόκληση να εγκρίνεται ως ρεκόρ», πρόσθεσε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ