Παρέμενε ασύλληπτος για 50 χρόνια και τελικά παραδόθηκε ο ίδιος στην αστυνομία

«Θέλω να συναντήσω τον θάνατό μου με το πραγματικό μου όνομα».

Article featured image
Article featured image

Ένας ετοιμοθάνατος άνδρας που ισχυρίζονταν ότι ήταν ένας από τους πιο καταζητούμενους εγκληματίες της Ιαπωνίας, αποδείχθηκε ότι έλεγε την αλήθεια χάρη σε ένα τεστ DNA.

Πρόκειται για τον Satoshi Kirishima, ο οποίος ομολόγησε τον Ιανουάριο στους αστυνομικούς την πραγματική ταυτότητά του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να συναντήσω τον θάνατό μου με το πραγματικό μου όνομα». Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν τελικά ότι ο 70χρονος καταζητούμενος –που απεβίωσε στις 29 Ιανουαρίου– ήταν πράγματι ο Kirishima, μέλος μιας μαχητικής ομάδας που ήταν υπεύθυνη για πολλές φονικές βομβιστικές επιθέσεις στην Ιαπωνία τη δεκαετία του 1970.

Αν και το πρόσωπό του ήταν σε αφίσες σε ολόκληρη την Ιαπωνία παραμένει μυστήριο το γεγονός ότι παρέμεινε ασύλληπτος για χρόνια, όπως τονίζει το BBC. Ωστόσο, παρά την ευρεία δημοσιοποίηση της εικόνας του, οι γείτονες φάνηκε να αιφνιδιάστηκαν όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του, με έναν από αυτούς να τον περιγράφει στην εφημερίδα Mainichi ως έναν «ήρεμο και σοβαρό» άνδρα – αν και με την τάση να παίζει κιθάρα στο δωμάτιό του μετά από μερικά ποτά.

takoshi.pngΖούσε χωρίς τηλέφωνα, δίπλωμα και ασφάλεια


Ο Kirishima, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Hiroshi Uchida, φέρεται να ζούσε στην πόλη Fujisawa, στη δυτική άκρη του Τόκιο, για σχεδόν 40 χρόνια. Όπως είπε στην αστυνομία εργαζόταν σε διάφορες δουλειές πριν καταλήξει να εργάζεται σε μια κατασκευαστική εταιρεία, ανέφερε η ιαπωνική εφημερίδα Asahi.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK μετέδωσε ότι πληρώνονταν με μετρητά και δεν είχε τηλέφωνο. Δεν είχε ούτε δίπλωμα οδήγησης ούτε ασφάλιση υγείας όταν εμφανίστηκε στο νοσοκομείο ζητώντας θεραπεία για καρκίνο σε τελικό στάδιο. Μόνο σε εκείνο το σημείο αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα, με το προσωπικό τότε να ειδοποιεί την αστυνομία.

Satoshi_Kirishima.jpgΟ Kirishima συμμετείχε σε τρομοκρατική ομάδα, η οποία είχε τοποθετήσει βόμβες σε εταιρείες στα μέσα της δεκαετίας του ‘70. Σε μία από τις επιθέσεις, στην Mitsubishi Heavy Industries, σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 150.

Θεωρείται ότι είναι το μόνο μέλος της ομάδας που δεν έχει συλληφθεί ποτέ από την αστυνομία, αν και δεν σταμάτησε τη δράση του.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τόκιο επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι το τεστ DNA είχε αποκαλύψει την αλήθεια, με τους φακέλους της υπόθεσης που αφορούν τον Kirishima να αποστέλλονται στην εισαγγελία της περιφέρειας του Τόκιο. Ωστόσο, η αστυνομία θα συνεχίσει επίσης να ερευνά αν κάποιος βοήθησε τον Kirishima να παραμείνει απαρατήρητος όλο αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το Kyodo News.


Με πληροφορίες από BBC, Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ