Σεξεργάτρια έκλεψε το κινητό του και αυτό οδήγησε την αστυνομία σε 2 πτώματα

Τα φρικιαστικά βίντεο και οι φωτογραφίες που βρήκε προβλήθηκαν στους ένορκους κατά τη διάρκεια της τριών εβδομάδων δίκης.

Article featured image
Article featured image


Ο Νοτιοαφρικανός που βασάνισε μια ιθαγενή της Αλάσκας και καθώς κατέγραφε ένα βίντεο με τον θάνατό της, κάνοντας παράλληλα περιγραφή των όσων εκτυλίσσονταν κρίθηκε ένοχος για φόνο πρώτου βαθμού, επειδή σκότωσε την ίδια και μια άλλη ιθαγενή γυναίκα.

Ο Smith, ένας 52χρονος από τη Νότια Αφρική, δεν έδειξε καμία αντίδραση στο δικαστήριο και κοίταξε μπροστά καθώς ο δικαστής διάβαζε την ετυμηγορία των ενόρκων, κατά του δολοφόνου, η οποία πάρθηκε μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες.


Πώς συνελήφθη

Συνελήφθη αφού μια σεξεργάτρια έκλεψε το κινητό του από το φορτηγό του και ανακάλυψε τα φρικιαστικά πλάνα από το 2019. Η γυναίκα, που έγινε βασικός μάρτυρας κατά τη διάρκεια της δίκης στο Άνκορατζ, στη συνέχεια αντέγραψε το βίντεο σε μια κάρτα μνήμης που είπε ότι είχε κλέψει και τελικά το παρέδωσε στην αστυνομία, είπαν οι εισαγγελείς.

Ο Σμιθ αργότερα ομολόγησε ότι σκότωσε μια άλλη ιθαγενή της Αλάσκας, το σώμα της οποίας είχε βρεθεί νωρίτερα, αλλά είχε αναγνωριστεί εσφαλμένα.

Κρίθηκε ένοχος και για τις 14 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων δύο κατηγοριών για φόνο πρώτου βαθμού για τους θανάτους της Kathleen Henry το 2019 και της Veronica Abouchuk, είτε το 2018 είτε το 2019. Καταδικάστηκε επίσης για πολλαπλές κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης.

Η ποινή ορίστηκε για τις 12 Ιουλίου και τις 19 Ιουλίου. Η Αλάσκα δεν έχει τη θανατική ποινή.


Λεπτομέρειες για τις δολοφονίες

Οι ένορκοι παρέμειναν στην αίθουσα του δικαστηρίου την Πέμπτη μετά την έκδοση της ετυμηγορίας για να ακούσουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με το εάν η καταδίκη για φόνο πρώτου βαθμού περιείχε επιβαρυντικούς παράγοντες. Αργότερα βρήκαν ότι η δολοφονία περιελάμβανε «ουσιαστικά σωματικά βασανιστήρια» αφού άκουσαν πρόσθετα επιχειρήματα από τους δικηγόρους. Αυτό θα υποβάλει τον Σμιθ σε υποχρεωτική φυλάκιση 99 ετών.

Για τη δολοφονία της Abouchuk, αντιμετωπίζει ποινή 30 έως 99 ετών.

Τα γραφικά βίντεο προβλήθηκαν μόνο στους ενόρκους κατά τη διάρκεια της δίκης τριών εβδομάδων, αλλά ο ήχος ακουγόταν στη γκαλερί, όπου κάποιοι άκουγαν τη Χένρι να λαχανιάζει πριν πεθάνει. Οι εισαγγελείς είπαν ότι κυκλοφορούσε με το άψυχο σώμα της στο πίσω μέρος του οχήματός του για δύο ημέρες πριν πετάξει το πτώμα της σε έναν αγροτικό δρόμο νότια του Άνκορατζ.

Το βίντεο δεν δείχνει ποτέ το πρόσωπο του άνδρα, αλλά η χαρακτηριστική προφορά του ακούγεται στην κασέτα. Αφηγείται σαν σε ένα κοινό και παροτρύνει τη Χένρι να πεθάνει καθώς την χτυπά και την στραγγαλίζει επανειλημμένα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Άνκορατζ.

Και οι δύο γυναίκες κατάγονταν από μικρά χωριά στη δυτική Αλάσκα, η Χένρι από τον Eek και η Abouchuk από τον Stebbins. Και οι δύο γυναίκες είχαν βιώσει αστεγία.

Οι αρχές λένε ότι η Χένρι ήταν το θύμα του οποίου ο θάνατος καταγράφηκε στο TownePlace Suites by Marriott, ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Άνκορατζ. Ο Σμιθ εγγράφηκε για να μείνει από τις 2 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2019. Οι πρώτες εικόνες που έδειχναν το σώμα της είχαν χρονοσήμανση περίπου στη 1 π.μ. στις 4 Σεπτεμβρίου, είπε η αστυνομία.

Οι τελευταίες εικόνες τραβήχτηκαν νωρίς στις 6 Σεπτεμβρίου και έδειχναν το σώμα της Henry στο πίσω μέρος ενός μαύρου οχήματος, σύμφωνα με έγγραφα χρέωσης. Τα δεδομένα τοποθεσίας έδειξαν ότι τη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία, το τηλέφωνο του Smith βρισκόταν κοντά στο Rainbow Valley Road, κατά μήκος της εθνικής οδού Seward νότια του Anchorage, την ίδια περιοχή όπου βρέθηκε το σώμα της Henry αρκετές εβδομάδες αργότερα, είπε η αστυνομία.


Τα βίντεο και η σεξεργάτρια

Η Valerie Casler, η σεξεργάτρια που παρείχε τις εικόνες στην αστυνομία, άλλαξε την ιστορία της με τα χρόνια
για το πώς κατέλαβε την κάρτα μνήμης SD.

Πρώτα ισχυρίστηκε ότι βρήκε την κάρτα στο έδαφος. Αργότερα, ισχυρίστηκε ότι έκλεψε την κάρτα από την κεντρική κονσόλα του φορτηγού του Smith όταν ήταν σε ραντεβού, αλλά στη συνέχεια την άλλαξε πάλι λέγοντας ότι έκλεψε το τηλέφωνο του Smith από το φορτηγό.

Όταν φόρτισε το τηλέφωνο, είπε ότι βρήκε 46 εικόνες και ένα βίντεο σε αυτό και αργότερα τις μετέφερε σε μια κάρτα SD που έκλεψε από ένα πολυκατάστημα. Στη συνέχεια έβαλε ετικέτα στην κάρτα. Οι αρχές δήλωσαν αργότερα ότι η κάρτα SD περιείχε 39 εικόνες και 12 βίντεο.

Κατά τη διάρκεια μιας οκτάωρης αστυνομικής ανάκρισης στο αεροδρόμιο του Άνκορατζ, ο Σμιθ ομολόγησε στην αστυνομία ότι σκότωσε επίσης την Abouchuk. Ο Σμιθ την είχε πάρει στο Άνκορατζ ενώ η γυναίκα του ήταν εκτός πόλης. Είπε ότι μύριζε, αλλά η Abouchuk αρνήθηκε να κάνει ντους όταν της το ζήτησε.

Αναστατώθηκε, πήρε ένα πιστόλι από το γκαράζ και την πυροβόλησε στο κεφάλι πριν πετάξει το σώμα της βόρεια του Άνκορατζ. Είπε στην αστυνομία πού είχε αφεθεί το πτώμα και αργότερα οι αρχές βρήκαν εκεί ένα κρανίο με τραύμα από σφαίρα.


Με πληροφορίες από cbsnews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ