Μια πανδαισία θεάτρου και μουσικής στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας… που δεν τελειώνει, εμπλουτίζει το σ/κ που έρχεται με πολιτισμό και τέχνη.

Article featured image
Article featured image


Ένα τριήμερο γεμάτο θέατρο και μουσική έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας… που δεν τελειώνει. Το προσεχές Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει δύο ακόμα παραστάσεις στο πλαίσιο του τμήματος UNDER 30 του φεστιβάλ και την οικογενειακή διαδραστική συναυλία με τη Συμφωνική Μπάντα του Δήμου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

«KATABASIS»
9/2/2024, 20:30

dfl-den-telionei-9_city.jpg



Ένα Σώμα ανατινάζει ένα Βουνό.

Μια Γυναίκα κλαίει σε μια έρημο.

Οι δύο τελευταίοι Επιζώντες μονομαχούν για μια θέση στην ιστορία.

Μια Μνήμη ικετεύει το κοινό να μην την ξεχάσει.

Σώματα στη σκηνή αποφασίζουν να αναδιοργανώσουν τον κόσμο.

Και ανάμεσα σε όλες αυτές τις σκηνές, μια πομπή με επικεφαλής τον Ψυχοπομπό κατεβαίνει τους πέντε ποταμούς του Άδη.

H θεατρική παράσταση «KATABASIS» είναι ένας διαλογισμός για την ανθρώπινη παροδικότητα. Απεικονίζει έναν κόσμο που ατελείωτα, ασταμάτητα καταρρέει και ατελείωτα, ασταμάτητα αναγείρεται. Έναν κόσμο στον οποίο χαρακτήρες και κοινό δεν είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα ερείπια, στις ιστορίες, στον καινούργιο κόσμο που αποχαιρετά τον παλιό.

Εμπνεόμενο από το τοπογραφικό και πολιτικό τοπίο της Κύπρου, μέσα από μια σειρά από αιώνιους θανάτους, το έργο εξερευνά την παράδοξη σχέση μεταξύ τρυφερότητας και βίας. Εμβαθύνει στις πολύπλοκες εμπειρίες του να μεγαλώνεις μέσα στην αγκαλιά μιας πληγωμένης πατρίδας, πλοηγώντας στην πολυπλοκότητα και στην ευθραυστότητα αυτής της συνυφασμένης ύπαρξης. Υπενθυμίζοντάς μας πώς κάτω από τα πόδια μας κρύβονται ερείπια κόσμων και οστών ακόμη θαμμένα από πολέμους και διχασμένα τοπία που παλεύουν για ένα τόπο στην ιστορία.

Ένα πολυδιάστατο έργο, το «KATABASIS» περιλαμβάνει ένα διεθνές και πολύγλωσσο σύνολο ερμηνευτών καθώς και μια ποικιλόμορφη ομάδα συντελεστών που ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα ασταθές σύμπαν όπου το βάρος του κόσμου μετριάζεται μέσω της ελαφρότητας.

Η παράσταση στηρίζεται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.


Συντελεστές:

Συγγραφή/ σκηνοθεσία: Νεφέλη Κεντώνη

Σχεδιασμός κοστουμιών: Ting Huang

Σκηνογραφία: Νεφέλη Κεντώνη & Βερόνικα Χατζηστεφάνου

Movement direction: Μαρία Μασώνου

Πλεκτά σχέδια: Βερόνικα Χατζηστεφάνου

Μουσική σύνθεση: Μάνος Στρατής

Σχεδιασμός & μίξη ήχου: Ευαγόρας Μπεκιάρης

Βοηθός παραγωγής: Μαρίτα Αναστάση

Διάρκεια: 60΄

Ηλικίες: Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες

Γλώσσα: Αγγλικά

Ερμηνευτές: Santi Guillamon, Μελίνα Κουτσόφτα, Pablo Temboury, Fatima Rodriguez Montañez, Μαρία Μασώνου, Tomio Shota Mitomi, Gaia Debuchy


Τιμές εισιτηρίων

ΖΩΝΗ Α: €16.00 / €13.00

ΖΩΝΗ Β: €13.00 / €10.00

ZΩΝΗ Γ: €10.00 / €8.00

ΖΩΝΗ Δ: €8.00 / €8.00


AVGI «NOW YOU SEE ME»
10/2/2024, 20:30

dfl-den-telionei-7_city.jpg



Χαρακτηριστικό της Κύπρια μουσικού Αυγής Σταύρου είναι τα συναισθηματικά της τραγούδια, οι ιδιαίτερες μελωδίες και το μοναδικό χρώμα που χαρακτηρίζει τη φωνή της. Μέσα από τη δουλειά αυτή αναδεικνύει τη διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου. Οι στίχοι της βασίζονται στις δικές της εμπειρίες ζωής και τον αγώνα για την αποδοχή της διαφορετικότητας της από την κοινωνία. Τα τραγούδια της μιλούν για τις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους και τη συναισθηματική πάλη με τον εαυτό της. O τίτλος του άλμπουμ της «Now you see me», συμβολίζει την ετοιμότητά της να δείξει ποια είναι και αποτελεί μια συζήτηση με τον εσωτερικό εαυτό της.

Ο σκηνικός χώρος της συναυλίας θα θυμίζει την απλή καθημερινή ζωή, για να μπορεί ο/η θεατής να ταυτιστεί τόσο με τους στίχους όσο και με τη μουσική της Αυγής Σταύρου. Να νιώσει ότι τα λόγια της είναι γραμμένα για τη δική του/της ζωή και ότι είναι εφικτό να εκφράζει τα συναισθήματα και τη διαφορετικότητα του/της.


Βιογραφικό

Η Αυγή Σταύρου είναι τραγουδίστρια/ τραγουδοποιός. Γεννήθηκε στην Κύπρο το 1994. Ξεκίνησε να μαθαίνει κιθάρα στην ηλικία των 10 χρονών και παράλληλα να συνθέτει τα δικά της τραγούδια. Αποφοίτησε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με πτυχίο στη μουσική και ειδικότητα στην jazz φωνή. Μέσα από τα χρόνια κέρδισε αναγνώριση για τα συναισθηματικά κομμάτια της και τις ιδιαίτερες της μελωδίες. Η Αυγή εμφανίστηκε σε όλη την Κύπρο σε σκηνές όπως το Μουσικό́ Φεστιβάλ Φέγγαρος, το Cyprus Pride Concert 2017 και το MoonWalk.


Συντελεστές:

Φωνή: Αυγή Σταύρου

Κιθάρα: Μέμνων Αρέστης

Ντραμς: Μάρκος Ιωάννου

Μπάσο: Πέτρος Παπακωνσταντίνου

Διάρκεια: 75'


Τιμές εισιτηρίων

ΖΩΝΗ Α: €16.00 / €13.00

ΖΩΝΗ Β: €13.00 / €10.00

ZΩΝΗ Γ: €10.00 / €8.00

ΖΩΝΗ Δ: €8.00 / €8.00


«LET’S MUSIC»
11/2/2024, 16:00

dfl-den-telionei-4_city.jpg



To Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας… που δεν τελειώνει, παρουσιάζει τη διαδραστική, οικογενειακή συναυλία «Let’s Music» με τη Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του Δρος Γιάννη Μυράλη.

Η συναυλία – πάρτι χαρακτηρίζεται από την αλληλεπίδραση μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μέσα από την παρουσίαση ενός ποικίλου ρεπερτορίου από ελληνική, κινηματογραφική και κλασική μουσική, καθώς και από συναυλιακά εμβατήρια, ροκ, λάτιν, τζαζ και ποπ μουσική. Στόχος της συναυλίας να δώσει την ευκαιρία στο κοινό του φεστιβάλ να γνωρίσει σημαντικές, αλλά και ασήμαντες πληροφορίες για τα πνευστά και κρουστά όργανα, τους συνθέτες, καθώς και για το σύνολο πνευστών που αποτελούν μια συμφωνική μπάντα.

Περισσότεροι από 35 μουσικοί διαφόρων ηλικιών θα παρουσιάσουν αγαπημένα κομμάτια από συνθέτες όπως τους Strauss, Beethoven, Shostakovich, Morricone, ΑΒΒΑ, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Μάνου Χατζιδάκι και άλλα.

Διάρκεια: 90΄

Ηλικίες: 3+

Τιμή εισιτηρίων

€10.00



Ταυτότητα του Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λευκωσίας και η Nicosia For Art, και αποτελεί μέρος των δράσεων της Λευκωσίας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2030.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η εταιρεία ECOMMBX.

Αργυρός χορηγός φεστιβάλ: Cyprus Public Transport

Χάλκινος χορηγός φεστιβάλ: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο, Deloitte Legal

Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel

Για εισιτήρια: http://bit.ly/NIF2023_tickets, καταστήματα Stephanis κι από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-13:00).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ