Οι αντιδράσεις στα social media μετά την καταδίκη του Ηλία Μίχου

Καταιγισμός tweets και σχολίων.

Article featured image
Article featured image



«Οργή λαού, οργή Θεού», λέει η λαϊκή ρήση και ίσως η περίπτωση της υπόθεσης του Κολωνού στην Ελλάδα, να απέδειξε πως ισχύει. Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου για ενοχή του Ηλία Μίχου στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, παρά την εισήγηση της Εισαγγελίας για να απαλλαχτεί, καταδεικνύει πως οι αντιδράσεις του κόσμου έφεραν το αποτέλεσμα που ανέμεναν.

Αυτό, διαπιστώνεται και μέσα από τις αναρτήσεις χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που στο άκουσμα της είδησης έδειξαν ικανοποίηση θεωρώντας βέβαιο πως για την έκβαση αυτή, έπαιξε σημαντικό ρόλο η αντίδραση και οι διαμαρτυρίες των πολιτών. Αρκετοί είναι εκείνοι που βλέπουν την απόφαση ως μια συλλογική νίκη, όπως τότε με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.




Ο Ηλίας Μίχος λοιπόν, έχει κριθεί ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων) για μαστροπεία, για εμπορία ανήλικου και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Την ίδια ώρα, η μητέρα της 12χρονης, για την οποία η Εισαγγελία εισηγήθηκε την ενοχή της, το δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι αθώα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ