Άλλαξε όνομα και πάει Eurovision (τελικά) το Ισραήλ

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Article featured image
Article featured image

Το Ισραήλ θα μπορέσει τελικά να συμμετάσχει στη Eurovision 2024, αφού άλλαξε τους στίχους του τραγουδιού του, όπως επιβεβαίωσαν οι διοργανωτές.

Η Έντεν Γκόλαν θα διαγωνιζόταν με το «October Rain» οι στίχοι του οποίου αρχικά θεωρήθηκαν σαν έμμεση αναφορά στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Επειδή οι κανονισμοί της EBU απαγορεύουν τα τραγούδια που αναφέρονται στην πολιτική, το Ισραήλ κινδύνευε με αποκλεισμό, εκτός αν τροποποιούσε τους στίχους.

Τελικά, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ συμφώνησε να τροποποιήσει το τραγούδι. Τώρα έχει τίτλο «Hurricane» («Τυφώνας») και θα το παρουσιάσει αυτό το Σαββατοκύριακο. Η EBU έκρινε ότι το «Hurricane» πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια συμμετοχής σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού.

O Guardian υπενθυμίζει ότι ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός φορέας αρχικά είχε δεσμευτεί να μην αλλάξει τους στίχους, αλλά ο πρόεδρος της χώρας Ισαάκ Χέρτζογκ ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές για να διασφαλιστεί ότι το Ισραήλ θα μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Ο πόλεμος στη Γάζα έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό της Eurovision.

Μεταξύ άλλων, τον Δεκέμβριο, η Ένωση Συνθετών και Στιχουργών της Ισλανδίας ανακοίνωσε ότι ο πόλεμος καθιστά τη συμμετοχή της ασυμβίβαστη με μια εκδήλωση «που χαρακτηρίζεται από χαρά και αισιοδοξία».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ