Πέντε (αληθινές) ειδήσεις από την Κύπρο που θα μπορούσαν να είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα

Μαζέψαμε -ένεκα της ημέρας- ειδήσεις που είδαμε και ακούσαμε το προηγούμενο διάστημα και που θα μπορούσαν άνετα να αποτελούσαν υλικό για πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Article featured image
Article featured image

Πρωταπριλιά σήμερα και τα ψέματα, αθώα και μη, έχουν την τιμητική τους μιας και στο πέρασμα των χρόνων έχει καθιερωθεί ως ημέρα που μπορεί κάποιος να πει ψέματα με μοναδικό σκοπό να ξεγελάσει κάποιον. Παλαιότερα, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ή περιοδικών θα έβλεπες να φιγουράρει μια είδηση – που συνήθως επρόκειτο για κάποιο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ - το οποίο όμως ήταν ένα φανταστικό σενάριο των εκδοτών των μέσων ενημέρωσης, ώστε να τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο το έθιμο της Πρωταπριλιάς. Τώρα, αλλά πιο σπάνια, κάποια μέσα συνεχίζουν να ακολουθούν το έθιμο.

Εμείς δεν σκεφτήκαμε κάποιο ψέμα για να τιμήσουμε τη σημερινή ημέρα, αλλά μαζέψαμε πέντε αληθινές ειδήσεις που είδαμε και ακούσαμε το προηγούμενο διάστημα και που θα μπορούσαν (άνετα) να αποτελούν πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Η κυπριακή πατέντα με τα σινιά πάνω από τους κρατικούς servers

Στην πρώτη θέση (δικαιωματικά) βρίσκονται οι κρατικοί servers που «πλύθηκαν» μετά από διαρροή νερού στο υπόγειο του Υπουργείου Οικονομικών, όπου βρίσκονταν ξεχασμένοι. Η είδηση αποδεικνύει πως η Κύπρος μπορεί να είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανακάλυψε «πρωτοποριακές» ιδέες για να προστατέψει του κρατικούς της serves, οι οποίοι κατά καιρούς πλήττονταν από τις έντονες βροχοπτώσεις που έρρεαν από το ψευδοτάβανο του υπογείου. Ναι, ναι. Αποφάσισαν, όπως αποδείχτηκε από τις αναφορές λειτουργών του Υπουργείου, ότι για να τους προστατεύσουν έβαζαν από πάνω τεράστια σινιά (βλ. φωτογραφία από εφημερίδα Πολίτη), από εκείνα που χρησιμοποιούσε η γιαγιά μας για να απλώσει τον τραχανά. Αυτό σίγουρα θα μπορούσε να είναι Πρωταπριλιάτικο ψέμα, όμως δεν είναι.

sinia.jpg


Η κυπριακή πατέντα δεν πέτυχε τον σκοπό της και εμείς ακόμη περιμένουμε να δούμε όλο το πόρισμα και να αποδοθούν ευθύνες, από το Υφυπουργείου Καινοτομίας.

Τα ψευδοθαύματα και η έφοδος του Μητροπολίτη Ταμασού στη Μονή Αββακούμ

Από τη λίστα μας, φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ στο Φτερικούδι. Η πιο δημοφιλής Μονή της Κύπρου, κατέρριψε κάθε προσδοκία που είχε το ποίμνιό της εν μια νυχτί. Ψευδοθαύματα, χρηματικά ποσά μέσα σε τεράστια χρηματοκιβώτια, ξυλοδαρμός πιστών, κουκουλοφόροι, σεξουαλικές ορμές μέσα και έξω από τη Μονή. Πραγματικά ούτε εμείς δεν θα σκεφτόμασταν τόσα πολλά, σε ένα υποθετικό σενάριο να γράψουμε Πρωταπριλιάτικο ψέμα. Και όμως, τα όσα διαβάσαμε, είδαμε σε βίντεο και ακούσαμε, παρόλο που στην πλειοψηφία τους θύμιζαν αστεία από κάποιον άθεο τύπο που φθονεί την πίστη, εν τέλει ήταν όλα αληθινές διαρροές σε μια κόντρα που άνοιξε ανάμεσα στον Μητροπολίτη Ταμασού και τους αρχιμανδρίτες της Μονής.

Η κυπριακή κοινωνία, όπως άλλωστε συνηθίζεται, μοιράστηκε στα δύο. Με τους μεν, να κάνουν λόγο για συκοφαντίες σε βάρος των μοναχών και τους δε, να υποστηρίζουν πως ήταν κάτι το αναμενόμενο και ότι «το ήξεραν». Οι έρευνες από την Αστυνομία και τους Συνοδικούς πάντως αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά το Πάσχα και θα δοθεί (ελπίζουμε) τέλος στην ιστορία σύντομα.


Ο Φειδίας υποψήφιος ευρωβουλευτής

Επίσης, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την λίστα μας ο πιο διάσημος TikToker της Κύπρου. Ο Φειδίας. Η απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής στις επικείμενες εκλογές στην αρχή έφερε ένα μειδίαμα στα πρόσωπά μας, όχι μόνο λόγω της ειδικότητάς του ως επαγγελματία Youtuber, TikToker και ό,τι άλλο δηλώνει, αλλά γιατί η μέχρι σήμερα πορεία του στα Social media και τα όσα κατα καιρούς έχει κάνει, δεν προϊδέαζαν ιδιαίτερα για μια τέτοια στροφή.

Τελικά, δεν είναι αστείο. Ο Φειδίας προχωρά κανονικά την υποψηφιότητά του, ποντάρει στη νεολαία και στους χιλιάδες ακολούθους του και από όσο μαθαίνουμε έχει βοηθήσει στο να εγγραφούν νέοι στους καταλόγους ψηφοφόρων. Έκανε περήφανο μέχρι και το «κολλητό» του, τον Έλον Μασκ. Για να δούμε, τι θα δούμε .


Η εκδρομή του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Υφυπουργείο Πολιτισμού

Και αφού μιλάμε για διασημότητες, η λίστα μας περιλαμβάνει και τη φοβερή κίνηση ματ, από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να διορίσει στη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Η είδηση αυτή έφερε γέλια από πολλούς, οι οποίοι θεωρούσαν πως ο Μιχάλης (μας) δεν ήταν ικανός να τα βγάλει πέρα με το δύσκολο χαρτοφυλάκιο του νεοσύστατου Υφυπουργείου. Το προσπάθησε, αλλά έπεσε σε παγίδες, αφού ξεχνούσε πως πλέον θα έπρεπε να μετριάσει την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πόσω μάλλον να συγχύζει τους λογαριασμούς. Ο Μιχάλης αντί να κοινοποιεί προσωπικές στιγμές στον δικό του λογαριασμό, μια –δύο φορές τα πόσταρε από τον επίσημο λογαριασμό του Υφυπουργείου. Αξέχαστη θα μας μείνει η αφιέρωση στα 50α γενέθλια του προέδρου του ΔΗΚΟ.

Αυτό δεν ήταν όμως το κερασάκι, αφού πέραν αυτού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είχε διορίσει στη θέση συμβούλου, γυναίκα που είχε αντιμετωπίσει ποινική καταδίκη για απάτη. Εκεί, ένιωσε την πίεση και μας αποχαιρέτησε. Πόση τοξικότητα να αντέξει ο άνθρωπος; Ένα τραγούδι στον Νικόλα ήθελα να πει και τον φάγανε.

Η ψήφιση νομοσχεδίου για συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ σε παραγωγες κινηματογράφου

Για το τέλος αφήσαμε μια είδηση , που δεν θα πούμε ότι μας προκάλεσε γέλιο, αλλά περισσότερο θλίψ
η. Θα ευχόμασταν όμως να ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα. Πρόκειται για την ημέρα εκείνη που λίγες ώρες μετά από μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατά Παλαιστίνιων αμάχων που ανέμεναν τα σωτήρια φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε συμφωνία μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της κυβέρνησης Νετανιάχου για συμπαραγωγή ταινιών.

Η είδηση αυτή, έδειξε το μέγεθος της απάθειας με την οποία αντιμετωπίζουν οι βουλευτές της χώρας μας, την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες ο λαός της Γάζας, την ώρα μάλιστα που πεθαίνουν μικρά παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ