Από τη Λεμεσό, στο Τρόοδος και στην Κερύνεια

Ένα πολύχρωμο φωτογραφικό οδοιπορικό.

Article featured image
Article featured image


Στη CITY ανέκαθεν αγαπούσαμε εικόνες, φωτογραφίες και ιστορίες από το παρελθόν. Ιδίως όταν αυτό το παρελθόν αφορούσε σε μία Κύπρο που δεν γνωρίσαμε ποτέ, όχι μόνο επειδή γεννηθήκαμε πολύ αργότερα, αλλά κυρίως επειδή μέχρι να γεννηθούμε αυτή η Κύπρος κόπηκε στα δύο και μαζί της χάθηκε και η όποια αθωότητα και ανεμελιά υπήρχε μέχρι τότε.

Αυτή τη φορά γυρνάμε πίσω στο 1972, δύο χρόνια πριν το πραξικόπημα και την εισβολή, μέσα από φωτογραφίες του John Drover που αναρτήθηκαν στην διαδικτυακή ομάδα «Varosha Famagusta Cyprus Maraş Αμμόχωστος Ammóchostos - The Solution».

Οι πολύχρωμες φωτογραφίες του Drover καταγράφουν ένα οδοιπορικό που ξεκινά από την παραλιακή Λεμεσό, φτάνει στο υψηλότερο σημείο του Τρόοδους και καταλήγει στο λιμανάκι της Κερύνειας.

Λεμεσός, Μώλος 1972.jpg
Λεμεσός, Μώλος 1972

Ανεβαίνοντας προς το Τρόοδος, 1972.jpg
Ανεβαίνοντας προς το Τρόοδος, 1972

Τρόοδος κορυφή, 1972.jpg
Παρατηρητήριο των Άγγλων, Τρόοδος 1972

Λιμανάκι της Κερύνειας, 1972.jpg
Λιμανάκι της Κερύνειας, 1972

Λιμανάκι της Κερύνειας (α).jpg

Λιμανάκι της Κερύνειας (β).jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Ειδικοί απαντούν εάν υπάρχει η καλύτερη οδοντόβουρτσα για χρήση

Article featured image

Το 1967, ένα αγόρι έκλεψε μεσαιωνικά πλακάκια από μοναστήρι και τώρα επανεμφανίστηκαν σε κουτί με γλυκά

Article featured image

Tο ιπποποταμάκι που εντοπίστηκε να σπρώχνει τη νεκρή μητέρα του, βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά των φροντιστών του