Ένοχη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας η υπεύθυνη για τα όπλα της ταινίας «Rust»

Έβαλε καταλάθος αληθινή σφαίρα στο περίστροφο του Άλεκ Μπάλντουιν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η Χαλίνα Χάτσινς.

Article featured image
Article featured imageH Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», καταδικάστηκεσε φυλάκιση 18 μηνών για τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς τον Οκτώβριο του 2021.

2024-04-15T171820Z_230444865_RC2X67AGQM02_RTRMADP_5_FILM-RUST-SHOOTING.jpg


Τον περασμένο μήνα η 27χρονη Γκουτιέρες-Ριντ είχε κριθεί ένοχη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, επειδή έβαλε κατά λάθος αληθινή σφαίρα στο περίστροφο του Άλεκ Μπάλντουιν, με το οποίο ο διάσημος ηθοποιός πυροβόλησε στη διάρκεια πρόβας, σκοτώνοντας τη Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Οι «ηλίθιοι και πληρωμένοι» δικαστικοί λειτουργοί

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Τζέισον Μπόουλς, είχε ζητήσει αναστολή εκτέλεσης της ποινής, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε με το σκεπτικό της «έλλειψης μεταμέλειας». Η εισαγγελέας Κάρι Μόρισεϊ υπενθύμισε πως η κατηγορούμενη είχε χαρακτηρίσει «ηλίθιους» τους ενόρκους και έκανε λόγο για «πληρωμένους» δικαστικούς λειτουργούς, ενώ εξακολουθούσε να επιρρίπτει σε άλλους τις ευθύνες για το φονικό στα γυρίσματα.

Πότε θα γίνει η δίκη του Άλεκ Μπάλντουιν

Η δίκη του Άλεκ Μπάλντουιν έχει οριστεί στις 10 Ιουλίου, αφότου επιτροπή ενόρκων άσκησε τον Ιανουάριο δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ