Δωρεάν η είσοδος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους αύριο στην Κύπρο

Ποιος ο λόγος.

Article featured image
Article featured imageΕκδηλώσεις και δωρεάν είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία εξήγγειλε την Τετάρτη το Τμήμα Αρχαιοτήτων εν όψει της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων και Χώρων, που θεσπίστηκε από την UNESCO το 1893 ως η 18η Απριλίου μετά από πρόταση του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Χώρων (ICOMOS).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων για τον εορτασμό αυτής της σημαντικής ημέρας, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη σημασία του πολιτισμού, κάθε χρόνο προωθείται διαφορετική θεματική, η οποία γίνεται αφορμή για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και διαφόρων δράσεων, με τη συμμετοχή των πολιτών, ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή και να γνωρίσουν όλες τις εκφάνσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια των γενικών κατευθύνσεων του Διεθνούς ICOMOS, το Τμήμα Αρχαιοτήτων γιορτάζει τη φετινή μέρα κάτω από τη θεματική «Διάσωση Μνημείων από Συρράξεις και Καταστροφές. Χάρτα Βενετίας 1964-2024».

Προστίθεται ότι όπως κάθε χρόνο, η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία στις 18 Απριλίου θα είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι κύρια εκδήλωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων θα αποτελέσουν τα εγκαίνια της διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου της Πύλης Πάφου, τα οποία θα τελεστούν από την Υφυπουργό Πολιτισμού, Βασιλική Κασσιανίδου, στις 22 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι άλλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις αφορούν κυρίως εκπαιδευτικές δράσεις σε Μνημεία και χώρους με κύριο στόχο την εξοικείωση των νέων ανθρώπων με την πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Παλαίπαφο στις 11 Μαΐου.

Τέλος, αναφέρεται ότι το Τμήμα Αρχαιοτήτων συνδιοργανώνει επίσης εκδήλωση του Κυπριακού Τμήματος ICOMOS που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19/4 στο οίκημά του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ