Πατέρας κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του και απειλείται με απέλαση

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Νισύρου τον στήριξε και ζήτησε την απελευθέρωσή του γιατί ακόμη υπάρχει ανθρωπιά.

Article featured image
Article featured image



Ένας πατέρας στη Νίσυρο κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση του 10χρονου παιδιού του, όμως τώρα απειλείται με απέλαση, ενώ η τοπική κοινωνία στέκεται στο πλευρό του.

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων και φορέων της Νισύρου προκάλεσε η απόφαση των ελληνικών αρχών να συλλάβουν γονέα που κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση του δεκάχρονου παιδιού του. Ο άντρας που δεν έχει ελληνική υπηκοότητα, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω, προκειμένου να καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου παιδιού του από κάτοικο της Νισύρου. Επειδή όμως, ο πατέρας δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα, συνελήφθη και πλέον κινδυνεύει με απέλαση.

msio.jpg



Κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ Νισύρου και υπέγραψαν επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία ζητούσαν την άμεση απελευθέρωση του γονέα και την επιστροφή του στην οικογένειά του, κάτι που όντως έγινε αργά του βράδυ, έπειτα από παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

sa.jpg


Η επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων της Νισύρου αναφέρει: «Σήμερα, 16 Απριλίου 2024, έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου συγκεντρωθήκαμε ανήσυχοι κι εξοργισμένοι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων του νησιού. Συγκεκριμένα ο (..) κάτοικος του νησιού μας, αφού προέβη σε καταγγελία που αφορούσε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του δεκάχρονου παιδιού του, κρατείται έκτοτε από τις αρχές, καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων. Μάλιστα, μάθαμε ότι κινδυνεύει με άμεση απέλαση. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόλυτη προστασία κάθε μητέρας /πατέρα που ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ να απευθυνθεί στις αρχές, προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά του/της, τα παιδιά όλων μας! Για το νησί και την κοινωνία μας είναι ένα ζήτημα ηθικής αρχής και όχι νομικής τάξης. Ζητάμε ο πατέρας, που προέβη στην καταγγελία να δεχτεί προστασία, καθώς αποτελεί παράδειγμα για την κοινωνία μας, που μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους/ες να μιλήσουν. Σας καλούμε να αναλογιστείτε τις τρομερές συνέπειες που έχει ήδη η κράτηση του πατέρα στον ψυχισμό του ανήλικου παιδιού του και το άγχος που επικρέμεται στην οικογένεια με την ενδεχόμενη απέλασή του. Θεωρούμε τη συγκεκριμένη δίωξη εκδικητική και καταχρηστική. Η διεύθυνση του (..) στο νησί μας είναι γνωστή, έχει οικογένεια και δεν θα φύγει ανενόχλητος, όπως έκανε ο φερόμενος ως θύτης. Ζητάμε δικαιοσύνη και την άμεση επιστροφή του πατέρα κοντά στην οικογένειά του, που δοκιμάζεται».

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ