Λεμεσιανός ανέβασε τη φωτογραφία οικοδόμου στο TikTok και τον έβριζε για την καταγωγή του

Διερευνάται υπόθεση υποκίνησης μίσους από την αστυνομία στην Πάφο.

Article featured image
Article featured image

Υπό κράτηση τέθηκε 62χρονος στην Πάφο, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διερευνώμενη υπόθεση υποκίνησης μίσους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, καταγγέλθηκε από 39χρονο μόνιμο κάτοικο Πάφου ότι πρόσωπο, ηλικίας 62 ετών, από την επαρχία Λεμεσού δημοσίευσε στο TikTok επ' ονόματι του φωτογραφία του παραπονούμενου, όπου, μεταξύ άλλων, αναγράφονταν και σχόλια «ρατσιστικού, απειλητικού και υβριστικού περιεχομένου» σύμφωνα με την καταγγελία.

Σύμφωνα πληροφορίες ο 39χρονος που ασχολείται με οικοδομικές εργασίες φέρεται να εργάστηκε για τον 62χρονο ο οποίος δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη συνεργασία τους. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ο 62χρονος ανέβασε στο TikTok τη φωτογραφία του 39χρονου και τον έβριζε χρησιμοποιώντας διάφορα σχόλια για την καταγωγή του (σ.σ. ο 39χρονος είναι Άραβας).

Ο 62χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη το Σάββατο, ενώ την Κυριακή οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο διέταξε την κράτηση του φερόμενου ως ύποπτου μέχρι τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας. Ο 62χρονος αναμένεται να κατηγορηθεί γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα εκ νέου ενώπιον της δικαιοσύνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ