Σεξομολογήσεις #664: «Νιώθετε κι εσείς καμιά φορά πως θέλετε να τα βροντήξετε όλα κάτω τζαι να εξαφανιστείτε;»

«Tο τελευταίο διάστημα νιώθω πως είμαι στη μέση τζαι πυροβολούν με που παντού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο αναγνώστης που δεν ξέρει από πού να πιαστεί (για να μην καταρρεύσει).

Article featured image
Article featured image

*Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου, αν θέλεις να μοιραστείς μια ιστορία σου με την Tipster, γράψε στο sextalk@city.com.cy


Tipster μου καλησπέρα τζαι που εμένα. Στέλνω σου μπας τζαι με βοηθήσεις κάπως να καθαρίσω το μυαλό μου. Γενικά τον τελευταίο τζαιρό νιώθω απογοητευμένος που τους ανθρώπους πολλά. Από τους γονείς μου, τη σύντροφό μου, τους φίλους μου. Ξέρω πως η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό είναι πως πολλά πιθανόν εγώ να έχω το πρόβλημα, τζαι όχι οι υπόλοιποι, αλλά πίστεψέ με εν ισχύει. Εν λέω πως εγώ είμαι άγιος, ή το πιο καλό πλάσμα του κόσμου τζαι εν πειράζω ούτε μούγια. Το θέμα είναι πως το τελευταίο διάστημα νιώθω πως είμαι στη μέση τζαι πυροβολούν με που παντού. Ο καθένας με τις απαιτήσεις και τα θέλω του, ή με τα προσωπικά του, η με την αδιαφορία του και πάει λέγοντάς. Πίεση που τη μια πλευρά για να κάμω τζείνο που θεωρεί σωστό, πίεση που την άλλη πλευρά η οποία αρνείται να δει τα λάθη της τζαι θέλει να γλυτώνει με το μικρότερο δυνατό κόστος, πίεση εσωτερική για να κρατηθούν οι ισορροπίες. Γενικά ένας χαμός και παράλληλα να πρέπει να κάμνω τον χαρούμε καραγκιόζη στον έξω κόσμο και στη δουλειά γιατί εν μου φταιν οι άλλοι για τα δικά μου θέματα. Νιώθω πως έπηξα, πως εν αναπνέω, πως θέλω να τα φατσιήσω ούλλα κάτω τζαι να εξαφανιστώ.



Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι δεν είσαι μόνος σου. Και δεν εννοώ το κλασσικό κλισέ ότι μας έχεις όλους στο πλευρό κ.λπ. Κυριολεκτώ. Δεν είσαι ο μόνος που νιώθει πως θέλει να εξαφανιστεί από προσώπου γης και να μην ακούει τίποτα άλλο παρά τα διάφορα πετούμενα να άδουν πάνω από το κεφάλι του. Η εποχή μας είναι και δύσκολη και σκληρή και απαιτητική και χρειάζεται πολύ γερό στομάχι για να τη βγάλεις καθαρή. Πόσω δε μάλλον όταν το άμεσο περιβάλλον σου, σού ασκεί επιπλέον πίεση για να ικανοποιήσεις τις εκάστοτε ανάγκες. Όπως και να έχει, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν ούτε και εύκολες και δυστυχώς το να κρατάς τις ισορροπίες, όπως λες, είναι καλό για τους άλλους, αλλά σίγουρα όχι για εσένα, καθώς επιβαρύνεις και τη ψυχική και τη σωματική σου υγεία, στην προσπάθεια να τους έχεις όλους ευχαριστημένους. Όσο για τη φυγή, ναι μπορεί να αποτελεί λύση προσωρινά, αλλά μέχρι πότε; Εκτός και αν όντως εννοείς ότι θα γίνεις ερημίτης σε κάποιο νησί ή θα φύγεις μακριά και δεν θα επικοινωνήσεις ξανά με κανέναν. Θυμήσου μόνο τον στίχο του Καβάφη για την πόλη που τον ακολουθεί σε όποια άκρη του κόσμου κι αν βρεθεί. Όσο απελπιστικό και αν μοιάζει το γεγονός ότι τα φαντάσματά μας μάς ακολουθούν παντού, είναι ανακουφιστικό όταν επιτέλους τα ξορκίσεις, έστω και αν η διαδικασία είναι δύσκολη και επίπονη. Αν δεν τα ξορκίσεις, δεν θα ηρεμήσεις ποτέ. Οπότε, πριν ρίξεις μαύρη πέτρα πίσω σου και πετύχεις κανέναν στο δόξα πατρί, θεωρώ πιο ορθό, να βάλεις όρια, να ξεκαθαρίσεις τα μπερδέματα και έπειτα να πάρεις τις αποστάσεις που πρέπει.

#AskTipster

Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου γράψε στο sextalk@city.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ