Η Κυπριακή Αστυνομία συνέλαβε 10 άτομα που διαμαρτυρήθηκαν για τον Ανισούρ Ραχμάν

Οι διαδηλωτές λένε ότι δέχθηκαν επίθεση από αστυνομικούς, ενώ η Αστυνομία πως αστυνομικός δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτές και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Article featured image
Article featured image



Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού το βράδυ του Σαββάτου, όταν ομάδα πολιτών μαζεύτηκε στο σημείο για να διαμαρτυρηθεί για τον θάνατο Ανισούρ Ραχμάν, του νεαρού από το Μπαγλαντές που έχασε τη ζωή του πηδώντας από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας όταν αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμά του.

Ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση νωρίς χθες το απόγευμα ζητώντας δικαιοσύνη για τον Ανισούρ και την απελευθέρωση των συγκατοίκων του. Ωστόσο, δέκα από αυτούς (έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες), συνελήφθησαν από αστυνομικούς για τα αδικήματα «της οχλαγωγίας, ανησυχίας, δημόσια εξύβρισης, επίθεσης εναντίον αστυνομικού κ.α.», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Αστυνομία.



Από την πλευρά τους, μέλη της οργάνωσης που πραγματοποίησε τη διαμαρτυρία, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταφέρουν μια διαφορετική εικόνα. Όπως αναφέρουν «με την ολοκλήρωση της κινητοποίησης ενάντια στα υψηλά ενοίκια, περίπου 20 αλληλέγγυα άτομα κατευθύνθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού ζητώντας δικαιοσύνη για τον Ανίς και την απελευθέρωση των συγκατοίκων του».

«Ενώ διαδήλωναν ειρηνικά », όπως αναφέρουν, «τα αλληλέγγυα άτομα δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από μέλη της αστυνομίας, τα οποία συνέλαβαν διαδηλωτές και διαδηλώτριες, χωρίς αιτία. Απατούμε άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων στη Λεμεσό».

afoa.JPG



Η ομάδα, μαζί με την ανακοίνωση παραθέτει και φωτογραφίες από το περιστατικό.

440785843_357675870617105_3254592443099446648_n.jpg

440751822_357675900617102_5723177490930755853_n.jpg


Πάντως, στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, αυτοί που δέχθηκαν επίθεση από τους διαδηλωτές ήταν οι αστυνομικοί, καθώς ένα μέλος της Δύναμης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάκωση στη λεκάνη, ωστόσο έλαβε εξιτήριο.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «Στο πλαίσιο διερεύνησης αδικημάτων που σχετίζονται με οχλαγωγία, ανησυχία, δημόσια εξύβριση, επίθεση εναντίον αστυνομικού κ.ά., η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη 10 προσώπων. Οι δέκα συλληφθέντες (έξι άντρες και τέσσερις γυναίκες), τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Σύμφωνα με τα εξέταση στοιχεία, χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού, τα πιο πάνω πρόσωπα συνελήφθησαν για τα πιο πάνω αυτόφωρα αδικήματα. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, μέλος της Αστυνομίας τραυματίστηκε μετά από επίθεση που δέχθηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε, ότι υπέστη κάκωση στη λεκάνη και στο γόνατο και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, του δόθηκε εξιτήριο».

ayti.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ