Έκλεψαν σπάνιο μακάκο από ζωολογικό κήπο

Είχε ουρά λιονταριού.

Article featured image
Article featured imageΣυναγερμός σήμανε σε έναν ζωολογικό κήπο στη Γερμανία, καθώς άγνωστοι έκλεψαν ένα σπάνιο είδος μακάκου.

Ο ζωολογικός κήπος της Λειψίας γνωστοποίησε ότι ο θηλυκός μακάκος με ουρά λιονταριού – που ονομάζεται Ρούμα – εκλάπη από το κλουβί του κατά τη διάρκεια μιας «βίαιης» νυχτερινής διάρρηξης.

Άγνωστο το κίνητρο των δραστών

Για την κλοπή ειδοποιήθηκε η αστυνομία της Γερμανίας κι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του ζώου.

«Δεν γνωρίζουμε ποιο κίνητρο κρύβεται πίσω από την κλοπή, αλλά ανησυχούμε εξαιρετικά για την ευημερία του ζώου, η σωστή φροντίδα του οποίου απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις», αναφέρει ο ζωολογικός κήπος σε ανακοίνωσή του.

«Ελπίζουμε πολύ ότι το ζώο θα παραμείνει σώο και αβλαβές ή θα επιστραφεί».


Τι αναφέρει η αστυνομία

Η αστυνομία του γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας, όπου βρίσκεται η Λειψία, ανέφερε ότι η διάρρηξη έγινε τη νύχτα του Σαββάτου, 30 Μαρτίου.

«Τη νύχτα από το Σάββατο προς την Κυριακή, άγνωστοι εισήλθαν στους χώρους του ζωολογικού κήπου της Λειψίας και στη συνέχεια άνοιξαν με τη βία τον περίβολο της μαϊμούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Σαξονίας.

«Στη συνέχεια έκλεψαν μια θηλυκή μαϊμού και διέφυγαν από τις εγκαταστάσεις. Η αστυνομία εντόπισε τα ίχνη τους και τοποθέτησε τη μαϊμού σε κατάλογο των εξαφανησθέντων».

Οι αστυνομικοί απευθύνουν έκκληση σε μάρτυρες ή σε οποιονδήποτε έχει πληροφορίες να επικοινωνήσει μαζί τους.

Οι μακάκοι με ουρά λιονταριού σύμφωνα με το Sky News είναι ένα είδος πιθήκου του Παλαιού Κόσμου (Κερκοπιθηκίδες), που ενδημεί στα δάση της οροσειράς Western Ghats στην Ινδία. Αναγνωρίζονται εύκολα από την εντυπωσιακή γκρι ή ασημένια χαίτη που περιβάλλει το πρόσωπό τους και από τη λιονταρίσια, μαύρη φουντίτσα στην άκρη της ουράς τους.

Πιστεύεται ότι υπάρχουν μόνο μερικές χιλιάδες μακάκοι με ουρά λιονταριού και θεωρούνται απειλούμενα από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ