Πάνω από 1.500 μετανάστες έφτασαν σε ιταλικό νησί σε μιάμιση μέρα

Σκάφος βυθίστηκε περίπου 30 μίλια νοτιοδυτικά της Λαμπεντούζα, προκαλώντας τον θάνατο μιας γυναίκας.

Article featured image
Article featured image

Οι ιταλικές αρχές πληροφόρησαν ότι μόλις σε μιάμιση μέρα, περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έφτασαν στη Λαμπεντούζα, με 333 μόνο το πρωί της Παρασκευής.

Οι αρχές στη Λαμπεντούζα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς εκατοντάδες μετανάστες καταφθάνουν σε καθημερινή βάση, κατακλύζοντας τις τοπικές μεταναστευτικές εγκαταστάσεις παρά τις τακτικές μεταφορές σε άλλα κέντρα στην Ιταλία.



Σκάφος βυθίστηκε περίπου 30 μίλια νοτιοδυτικά της Λαμπεντούζα στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Μάλτας.
Παρόλο που η ακτοφυλακή κατάφερε να σώσει τους περισσότερους επιβαίνοντες, μία γυναίκα πέθανε. Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών, ήταν μια 18χρονη από την Γκάνα. Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα μεταξύ 3ης και 4ης Απριλίου. Ιταλικό στρατιωτικό προσωπικό επενέβη για να σώσει τους μετανάστες και στη συνέχεια αποβίβασε τους επιζώντες και τη σορό στην προβλήτα Favarolo στη Λαμπεντούζα, σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν στο ιταλικό πρακτορείο ANSA.



Σχεδόν 50 μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Λαμπεντούζα λίγο πριν αυτό το ναυάγιο.
Έφτασαν με μια λέμβο 8 μέτρων που ερχόταν από το Σφαξ της Τυνησίας. Το σκάφος αναχαιτίστηκε από περιπολικό της ιταλικής οικονομικής φρουράς. Στο σκάφος που μετέφερε άτομα από το Σουδάν και τη Γουινέα επέβαιναν οκτώ γυναίκες και δύο ανήλικοι. Είπαν ότι είχαν πληρώσει 1.500 δηνάρια Τυνησίας (478 δολάρια) για τη διέλευση. Σε αυτούς που έχουν φτάσει στο μικρό νησί συγκαταλέγονται άνθρωποι από την Μπουρκίνα Φάσο, το Καμερούν, τη Γουινέα, την Γκάμπια, το Μάλι, τη Νιγηρία, την Ακτή Ελεφαντοστού, το Τσαντ και τη Σομαλία.



ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ