Τύπος έφτιαξε μηχάνημα AI για να κλείνει τα ηχεία του ενοχλητικού γείτονά του

Η συσκευή που σίγουρα όλοι θα θέλαμε να έχουμε στο σπίτι μας.

Article featured image
Article featured image

Ένας αγανακτισμένος Αργεντινός προγραμματιστής αποφάσισε να εκδικηθεί τον θορυβώδη γείτονά του με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Ρόνι Μπαντίνι ενοχλούνταν που κάθε βράδυ ο γείτονάς του άκουγε δυνατά την αγαπημένη του μουσική, τη ρεγκετόν. Ο Μπαντίνι, αντί να ζητήσει απευθείας από τον γείτονά του να χαμηλώσει τη μουσική, προσέγγισε το πρόβλημά με διαφορετικό τρόπο. Εφηύρε ένα μηχάνημα ΑΙ με την ονομασία «Reggaeton Be Gone».

Πρόκειται για ένα κουτί εξοπλισμένο με ένα μικρόφωνο, έναν μικρό υπολογιστή και έναν αλγόριθμο που ανιχνεύει πότε ακούγεται ένα τραγούδι reggaeton και παρεμβαίνει στο ηχείο στο οποίο παίζεται.

Ο Μπαντίνι μοιράστηκε την ιστορία του σε ένα βίντεο που έγινε viral. Όχι μόνο δείχνει τη συσκευή να λειτουργεί, αλλά εξηγεί και πώς την έφτιαξε, χρησιμοποιώντας άμεσα διαθέσιμα υλικά και έναν κώδικα που προγραμμάτισε ο ίδιος.



Ισχυρίζεται ότι πρώτα εκπαίδευσε ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να αναγνωρίζει ειδικά τραγούδια ρεγκετόν. Για να το κάνει αυτό, κατέβασε αντιπροσωπευτικά κομμάτια του είδους και τα ανέβασε στην Edge Impulse, μια πλατφόρμα ανάπτυξης μηχανικής μάθησης.

Ο προγραμματιστής επισημαίνει ότι πρόσθεσε μια τρισδιάστατα εκτυπωμένη πρόσοψη και μια μικρή οθόνη OLED σε ένα μεταλλικό κουτί. Στο εσωτερικό του τοποθέτησε ένα Raspberry Pi 3 στο οποίο φόρτωσε το μοντέλο AI που είχε εκπαιδεύσει.

Για την ανίχνευση της μουσικής, πρόσθεσε ένα μικρόφωνο και έγραψε έναν κώδικα Python για να το παρακολουθεί και να στέλνει τους ήχους στο λογισμικό αναγνώρισης.

«Εάν το συμπέρασμα ξεπεράσει ένα επίπεδο αναγνώρισης, για παράδειγμα 75% - και εν τέλει πρόκειται για το αγαπημένο είδος του γείτονά μου, το μηχάνημα στέλνει πολλαπλά αιτήματα και πακέτα [μέσω Bluetooth] στο ηχείο, του οποίου έχω τη διεύθυνση MAC, προκειμένου να το απενεργοποιήσει ή τουλάχιστον να μπλοκάρει τον ήχο», εξηγεί ο Μπαντίνι σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.





Η έμπνευσή του προήλθε από το TV-B-Gone, ένα τηλεχειριστήριο που κυκλοφόρησε το 2004 και είναι ικανό να απενεργοποιεί τηλεοράσεις σε δημόσιους χώρους, όπως καταστήματα, μπαρ και αίθουσες αναμονής. Δημιουργήθηκε από τον Μιτς Άλτμαν, έναν αμερικανό χάκερ και εφευρέτη.

«Καταλαβαίνω ότι το να μπλοκάρεις το ηχείο του γείτονα μπορεί να είναι παράνομο, αλλά από την άλλη πλευρά το να ακούς reggaeton κάθε μέρα στις 9 π.μ. θα πρέπει σίγουρα να είναι παράνομο», τόνισε ο Μπαντίνι στο βίντεό του. Η εφεύρεσή του έχει γίνει viral, αλλά ο ίδιος -δυστυχώς για τους υπόλοιπους ενοχλημένους γείτονες του κόσμου- αρνείται να την εκμεταλλευτεί επιχειρηματικά.



ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ