Κινέζοι έφτιαξαν (στην Κίνα) μια δική τους Σαντορίνη γιατί πού να τρέχεις στην ορίτζιναλ

Σερβίρουν μέχρι και φραπέ. [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Η αυθεντική Σαντορίνη


Την ομορφιά της Σαντορίνης φαίνεται ότι ζήλεψαν οι Κινέζοι και θέλησαν να φτιάξουν μια μικρογραφία της στην επαρχία Γιουνάν, αντιγράφοντας πιστά τα γραφικά σοκάκια, τα λευκά πλακόστρωτα και τα μπλε νησιώτικα παράθυρα του νησιού του Αιγαίου.

dalichina2.png



Πρόκειται για έναν ορεινό οικισμό που ονομάζεται «Ιδανική Πολιτεία του Νταλί» - Νταλί είναι η κοντινότερη πόλη. Το όλο πρότζεκτ δεν είναι σε νησί (για την ακρίβεια είναι πολύ μακριά από τη θάλασσα), αλλά είναι χτισμένο στην πλαγιά της οροσειράς Cangshan και έχει θέα στη λίμνη Erhai. Αποτελείται από τουριστικά πανδοχεία, boutique ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, διαμερίσματα και μικρούς ελικοειδείς δρόμους στολισμένους με λουλούδια και φυτά.

dalichina.png



Καλύπτει έκταση 3700 στρεμμάτων, μια συνολική επένδυση 8 δισ. γιουάν. Βασίζεται στη Σαντορίνη, αλλά απέχει πολύ από το να είναι σαν την αυθεντική – αν και οι Κινέζοι έκαναν τίμια δουλίτσα. Η πόλη που έφτιαξαν διαθέτει λευκά κτίσματα, γαλάζιους τρούλους, σοκάκια και πανοραμική θέα στο νερό.

Ένα βίντεο στο ΤikTok έχει γίνει viral με την Ιταλογερμανίδα travel influencer που το ανήρτησε να περιγράφει τη Σαντορίνη της Κίνας, ξεκινώντας το βίντεο με το εξής λεκτικό: «Ξέρετε ότι υπάρχει μια ψεύτικη Σαντορίνη στην Κίνα;».

@yasminvroon 😵in 🇨🇳 I suddenly found my self in Santorini! 🇬🇷 I guess you probably had no idea about this place, I am wondering if Greek people and people from Santorini know that there is a replica of Santorini that in Chinese is pronounced “Shèng tuō lǐ ní” (圣托里尼).✨ If you wonder why.. well… Chinese people do really love the vibes of the iconic Santorini and sometimes can be difficult to travel far away, so why not building one ?! 🤣 #santorini #圣托里尼 #fakesantorini #yunnan #dali #china #chinatravel #greece #中国 #chinatravel #realchina ♬ original sound - official_yasmin



Πάντως έχει γίνει το επίκεντρο και ο προορισμός για πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα, καθώς και για όσους αναζητούν εμβληματικές φωτογραφίες γάμου.

Για τους Κινέζους είναι ο φιλόδοξος τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, ελκυστικός για έναν πληθυσμό που δεν μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό αλλά μπορεί να αντέξει οικονομικά μια «διεθνή εμπειρία».

Όπως υποστηρίζουν εκείνοι που ξέρουν, οι Κινέζοι δεν θα αντιγράψουν ποτέ ένα μέρος εκτός αν το θαυμάζουν και το σέβονται πραγματικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ