Η πρωτοφανής απόφαση της EBU για την Ολλανδία

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της και πώς διαφοροποιούνται τα δεδομένα στον αποψινό τελικό.

Article featured image
Article featured image

Στον πλήρη αποκλεισμό της Ολλανδίας προχώρησε εν τέλει η EBU, σε μια πρωτοφανή απόφαση για τα δεδομένα της Eurovision. Παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν από χθες, κανείς δεν πίστευε πως η EBU θα απέκλειε εν τέλει την χώρα και τον εκπρόσωπό της.

Όπως φαίνεται ωστόσο, έπειτα και από τα αποτελέσματα της σουηδικής αστυνομίας που ερευνούσε το θέμα, η EBU προχώρησε στον αποκλεισμό της Ολλανδίας, λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό.

Η ανακοίνωση της EBU:

«Ο Ολλανδός τραγουδιστής Joost Klein δε θα διαγωνιστεί στο Μεγάλο Τελικό του φετινού διαγωνισμού.

Η σουηδική αστυνομία έκανε έρευνα από μια καταγγελία ενός θηλυκού μέλους της παραγωγής, έπειτα από ένα συμβάν μετά την εμφάνιση του Ολλανδού την Πέμπτη στο Δεύτερο Ημιτελικο. Ενώ η νομική οδός παίρνει θέση, δε θα ήταν δίκαιο να συνεχίσει στο διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να κάνουμε ξεκάθαρο , παρά τις φήμες από τα διεθνή μέσα , ότι το συμβάν δεν έχει ανάμειξη με οποιοδήποτε συμμετέχοντα ή αποστολή.
Διατηρούμε μηδενική ανοχή σε ακατάλληλες συμπεριφορές στο διαγωνισμό και είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές και βέβαιο εργασιακό περιβάλλον για την παραγωγή του διαγωνισμού. Σαν αποτέλεσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein ήταν αντίθετη με τη δεοντολογία των κανόνων του διαγωνισμού.

Ο Μεγάλος Τελικός του 68ου διαγωνισμού θα διεξαχθεί με 25 χώρες!»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ