Εσύ ήξερες ότι σε κάποιες χώρες απαγορεύεται να βρίζεις;

Όπως ήταν αναμενόμενο από τη λίστα απουσιάζει η Κύπρος.

Article featured image
Article featured imageΕίναι πάντα σημαντικό να γνωρίζετε τους τοπικούς νόμους πριν επισκεφθείτε έναν ξένο προορισμό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποιες χώρες είναι τόσο αυστηρές που δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να παρανομήσετε εκεί, έστω και εν αγνοία σας, λόγω των σκληρών ποινών που σας περιμένουν.

Σε άλλες περιπτώσεις, ακόμη και οι κατά τα άλλα φιλελεύθερες χώρες εφαρμόζουν περίεργους και αυστηρούς νόμους σχετικά με ορισμένα θέματα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι τουρίστες.

Ένα από τα κυριότερα είναι η βρισιά. Στην περίπτωση που είστε θερμόαιμοι και έχετε μάθει να εκτονώνετε την έντασή σας με βωμολοχίες, χωρίς απαραίτητα κάποιον αποδέκτη καλό θα ήταν να μην επισκεφτείτε ποτέ τις παρακάτω χώρες, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να βρεθείτε στη φυλακή.

Ηνωμένο Βασίλειο

Παρόλο που το Ηνωμένο Βασίλειο είναι γνωστό ότι γίνεται θορυβώδες κατά τη διάρκεια των αθλητικών αγώνων, υπάρχει ένα εκπληκτικό διάταγμα κατά των βρισιών και της χυδαιότητας, το οποίο οδηγεί τους ανθρώπους σε πρόστιμα και φυλακίσεις.

Η ηρεμία και η ασφάλεια του κοινού είναι αυτό που δεν θέλετε να διαταράξετε.

Εδώ, οι τουρίστες και οι πολίτες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν «απειλητικές, υβριστικές ή προσβλητικές λέξεις ή συμπεριφορές ή ανάρμοστη συμπεριφορά», σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του Κοινοβουλίου.

Ως εκ τούτου, οτιδήποτε θεωρείται απειλητικό ή υβριστικό από την αστυνομία μπορεί να σας οδηγήσει στη φυλακή.

Όπως και στις υπόλοιπες χώρες αυτής της λίστας, η ηρεμία και η ασφάλεια του κοινού είναι αυτό που δεν θέλετε να διαταράξετε.

Φυλάκιση έως ενός έτους στο Ντουμπάι

Το νομικό σύστημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στα οποία ανήκει ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός του Ντουμπάι, είναι πολύ πιο αυστηρό από ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Πολλοί από τους νόμους που ισχύουν στο Ντουμπάι είναι εμπνευσμένοι από τις ισλαμικές παραδόσεις της Σαρία. Εκτός του ότι δεν επιτρέπεται να τρώτε και να πίνετε στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να δημοσιεύετε μια φωτογραφία κάποιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς τη συγκατάθεσή του, οι τουρίστες και οι κάτοικοι στο Ντουμπάι απαγορεύεται να βρίζουν δημόσια.

Αυτό απαγορεύεται πλήρως στα ΗΑΕ, με τη δημόσια χρήση της λέξης F@ck να τιμωρείται με φυλάκιση έως και ενός έτους. Μπορεί επίσης να σας επιβληθεί πρόστιμο χιλιάδων δολαρίων αν σας πιάσουν να βρίζετε. Ομοίως, το σήκωμα του μεσαίου δακτύλου θεωρείται άσεμνη χειρονομία που μπορεί να οδηγήσει σε απέλαση.

Εκτός από την απαγόρευση σε δημόσιους χώρους, η βρισιά απαγορεύεται και στον κυβερνοχώρο. Όταν χρησιμοποιείτε εφαρμογές όπως το WhatsApp ή οποιαδήποτε άλλη μορφή μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το να βρίζετε ή να χρησιμοποιείτε άσεμνα emojis μπορεί να οδηγήσει σε βαρύ πρόστιμο, ποινή φυλάκισης ή απέλαση.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ