Εσείς γνωρίζετε πού βρίσκονται οι plastic-free παραλίες στην Κύπρο;

Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια απέκτησε οκτώ οργανωμένες παραλίες που ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να αποφεύγουν τη χρήση πλαστικού.

Article featured image
Article featured image

Συνολικά οκτώ plastic-free παραλίες υπάρχουν πλέον στην Κύπρο. Παραλίες δηλαδή, που είναι οργανωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να ενθαρρύνουν και να διευκολύνουν τους επισκέπτες τους να αποφεύγουν τη χρήση πλαστικού μιας χρήσης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί.

Στις εν λόγω παραλίες υπάρχουν ψυγεία δωρεάν παροχής παγωμένου νερού στους επισκέπτες, ειδικός χώρος καπνιστών ώστε να μην πετάγονται ανεξέλεγκτα τα αποτσίγαρα και σημάνσεις για τη σημασία της ανακύκλωσης και της μη χρήσης πλαστικού μίας χρήσης. Οι παραλίες χωρίς πλαστικά αποτελούν δράση του έργου «Keep Our Sand and Sea Plastic Free, Destination Zero Plastic in Cyprus», το οποίο έχει αναλάβει εδώ και περίπου τρία χρόνια το Ίδρυμα TUI Care σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI).

Σήμερα (25 Μαΐου 2024), η Πάφος εγκαινιάζει την πρώτη της παραλία χωρίς πλαστικά, την παραλία ΣΟΔΑΠ, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια για την τέταρτη παραλία χωρίς πλαστικά που αποκτά ο Δήμος Παραλιμνίου, την παραλία «Άμμος του Καμπούρη».

Σύμφωνα με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού οι plastic-free παραλίες στην Κύπρο είναι οι εξής:

  1. Παραλία Αγίας Τριάδας
  2. Παραλία Σκούταροι, Παραλίμνι
  3. Παραλία Γιαννάδες, Λάρνακα
  4. Παραλία Παναγίες, Λεμεσός
  5. Παραλία Αρμονία, Λεμεσός
  6. Παραλία Αγία Θέκλα, Αγία Νάπα
  7. Παραλία ΣΟΔΑΠ, Πάφος
  8. Παραλία Άμμος του Καμπούρη, Αγία Νάπα.


Δείτε σχετικό χάρτη:

xartis-paralies-xorisplastikla.jpeg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ