Τι συνέβη φέτος με τα εισιτήρια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λεμεσού – Πειραιά;

Πριν καν ακόμη ξεκινήσουν τα δρομολόγια.

Article featured image
Article featured image

Δύο χρόνια πριν, όταν ανακοινωνόταν η επανέναρξη της νεκρής μέχρι τότε ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, η πλειοψηφία του κοινού, παρότι είχε εκφράσει τον ενθουσιασμό της, εξέφραζε επίσης και μία δυσπιστία στο κατά πόσο μια ακτοπλοϊκή γραμμή που διαρκεί λίγο περισσότερο από 30 ώρες, με ένα πλοίο χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις και ευκολίες, μπορεί να πείσει το κοινό να την προτιμήσει.

Δύο χρόνια μετά φαίνεται πως ο κάθε ενδοιασμός και φόβος καταρρίφθηκε, με την 3 σεζόν την ακτοπλοϊκής γραμμής Λεμεσός – Πειραιάς, να κάνει ρεκόρ κρατήσεων, με το που ανακοινώθηκε η πώληση των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, κ. Αντώνη Ορθοδόξου, οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με την ακτοπλοϊκή σύνδεση να πάει για ρεκόρ κρατήσεων φέτος, αφού πριν καν ξεκινήσει το πρώτο δρομολόγιο έχουν πραγματοποιηθεί 8.500 κρατήσεις.

Ο κος Ορθοδόξου μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» και στον δημοσιογράφο Χρίστο Μιχάλαρο, επιβεβαίωσε ότι οι κρατήσεις επιβατών έχουν φτάσει τις 6.000 για όλα τα δρομολόγια, οι κρατήσεις για αυτοκίνητα ανέρχονται στις 1.759 τα αυτοκίνητα, στις 450 για μοτοσικλέτες και 150 για κατοικίδια. Όπως επισήμανε ο κ. Ορθοδόξου, την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι κρατήσεις των επιβατών ανέρχονταν στις 5000, οπότε η φετινή αύξηση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα πτυχή που παρουσίασε ο κ. Ορθοδόξου, είναι το γεγονός της αναβάθμισης του συστήματος online κρατήσεων του πλοίου, κάτι το οποίο φαίνεται να βοήθησε και στην αύξηση των κρατήσεων, καθώς το 90% από αυτές, πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά.


Με πληροφορίες από το Economy Today

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ