Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στο Met Gala

Zendaya, Lana del Rey, Jennifer Lopez και Gwendoline Christie τράβηξαν πάνω τους τα βλέμματα.

Article featured image
Article featured image

Τo Met Gala επέστρεψε την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου στη Νέα Υόρκη με dress code «Ο Κήπος του Χρόνου» και πολλές εντυπωσιακές εμφανίσεις εμπνευσμένες από το θέμα της έκθεσης του Μητροπολιτικού Ινστιτούτου Κοστουμιού, «Ωραίες Κοιμώμενες: Το Ξύπνημα της Μόδας»..

Πρωταγωνίστρια της βραδιάς ήταν η Zendaya, η οποία ήταν και μία από τις φετινές οικοδέσποινες της διοργάνωσης. Η ηθοποιός φόρεσε αρχικά με ένα Maison Margiela Artisanal outfit σε σμαραγδί και μπλε χρώματα με στοιχεία από οργάντζα, δια χειρός John Galliano και προς το τέλος της βραδιάς εμφανίστηκε ξανά στη σκάλα του Μουσείου, φορώντας μία μαύρη τουαλέτα με κορσέ και φούστα από ταφτά, πάλι δια χειρός Galliano, αυτή τη φορά από την περίοδο που βρισκόταν στον οίκο Givenchy και συγκεκριμένα από Couture συλλογή του 1996. Το εντυπωσιακό καπέλο της σε μορφή μπουκέτου ήταν σχεδιασμένο από τον Philip Tracey για συλλογή του Alexander McQueen το 2006.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες παρουσίες που ξεχώρισαν συγκαταλέγονται η Lana Del Rey, η Jennifer Lopez, η Gigi Hadid, η Gwendoline Christie, η Nicole Kidman, η Demi Moore και η Kim Kardashian. Ισχυρές απουσίες ήταν αυτές της Rihanna και του συζύγου της, A$AP Rocky.

zendaya-met-gala-first.jpg


zendaya-met-gala-second (1).jpg



H βετεράνος του Met Gala, Jennifer Lopez, επέλεξε να φορέσει μια διαφανή μπεζ τουαλέτα με λαμπερά στοιχεία, που φτιάχτηκε για εκείνη, από τον οίκο Schiaparelli.

jennifer-lopez-met-gala.jpg




Η Gigi Hadid φόρεσε μία ρομαντική τουαλέτα Thom Browne, που χρειάστηκε 13.500 ώρες για να φτιαχτεί από μια ομάδα 70 ανθρώπων.

gigi-hadid-met-gala.jpg



H Lana Del Rey μπήκε βαθιά στο δάσος της μόδας με αυτή την τουαλέτα Alexander McQueen από σιφόν και διακοσμητικά στοιχεία που θύμιζαν κλαδιά δέντρων και παρέπεμπαν σε ελάφια, χάρη στο headpiece από ξύλινα στοιχεία.

lana-del-rey-met-gala.jpg



H Nicole Kidman θύμιζε κύκνο μέσα στην ασπρόμαυρη τουαλέτα της από τον οίκο Balenciaga, που δημιουργήθηκε με βάση ένα πατρόν του 1951. H ηθοποιός δήλωσε στο μπεζ χαλί της διοργάνωσης ότι ήταν μία «ωραία κοιμωμένη που είχε επιστρέψει στη ζωή».

nicole-kidman-met-gala.jpg



H Gwendoline Christie συνέχισε τα μαγικά της φορώντας μία κόκκινη βελούδινη τουαλέτα από τον John Galliano και το Maison Margiela, με look που έχει επιμεληθεί φυσικά η Pat McGrath και παραπέμπει στην πρόσφατη Couture συλλογή του οίκου που συγκλόνισε τον κόσμο της μόδας.

gwendoline-christie-met-gala.jpg



H Kim Kardashian ξεπέρασε τον εαυτό της με έναν ασημένιο κορσέ, φυσικά από τo Maison Margiela, τον οποίο φόρεσε με μία δαντελένια φούστα από μεταλλική ασημένια κλωστή και ένα cardigan που ομοίως επιμελήθηκε η John Galliano. Σημαντική λεπτομέρεια, η μάλλινη ζακέτα είχε εμφανή πάνω της τα σημάδια του χρόνου – ή του πλυσίματος σε ακατάλληλη θερμοκρασία – κάτι που μας λέει να μην πετάξουμε κανένα μάλλινο ρούχο μας, κι ας θεωρούμε ότι έχει χαλάσει.

kim-kardashian-met-gala.jpg



Η Niki Minaj πόζαρε σαν μαριονέτα με 3D κοντό φόρεμα Marni που θύμιζε ελαιογραφία, σε μία από τις πιο εντός θέματος και ταυτόχρονα εντυπωσιακές εμφανίσεις της στη διοργάνωση.

niki-minaj-met-gala.jpg



H Demi Moore εμφανίστηκε στη διοργάνωση με μια τουαλέτα Harris Reed, και μαζί με τον ίδιο τον σχεδιαστή, ενθουσιάζοντας τα πλήθη χάρη στην ευρηματικότητα του ρούχου της που θύμιζε πεταλούδα στο πάνω μέρος. Περιμετρικά των φτερών ξεπρόβαλε μία σειρά από μαύρα βέλη, τα οποία η Moore μπορούσε να κρύψει κατά βούληση.

demi-moore-met-gala.jpg



H Sarah Jessica Parker, μία από τις σταθερές του Met Gala, φόρεσε ένα ρομαντικό midi φόρεμα Richard Quinn που θύμιζε φιγουρίνι χάρη στον ορατό σκελετό του, μέσα από το αραχνοΰφαντο ύφασμα με τις κεντημένες λεπτομέρειες. Όπως πάντα, ξεχώρισε με τα αξεσουάρ της, ένα καπέλο σε δυναμικό σχήμα και ένα ασημένιο τσαντάκι με κρυστάλλους.

sarah-jessica-parker-met-gala.jpg


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ