Δείτε τα αποτελέσματα για δημάρχους, αντιδημάρχους και ΕΟΑ

Οι νικητές, οι χαμένοι και αυτοί που έδωσαν σκληρή μάχη.

Article featured image
Article featured image



Οι φετινές εκλογές ήταν αλλιώς, όχι μόνο λόγω της ιδιαιτερότητας με την οποία αποφασίστηκε να διεξαχθούν, αλλά κυρίως λόγω των αποτελεσμάτων. Ο Φειδίας Παναγιώτου ήταν αδιαμφισβήτητα η μεγάλη έκπληξη των Ευρωεκλογών, ωστόσο εκπλήξεις είχαμε και στις εκλογές για ανάδειξη των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι παλιοί γνώριμοι για πρόεδροι ΕΟΑ

Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στη Λευκωσία, ο Γιάννης Τσουλόφτας στη Λεμεσό, ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους στη Λάρνακα, ο Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης στην Πάφο και ο Γιάννης Καρούσος στην Αμμόχωστο είναι οι 5 Πρόεδροι των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης. Οι πολίτες σε Λευκωσία και Αμμόχωστο επέλεξαν δύο παλιούς γνώριμους, τον πρώην δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και τον πρώην υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο.

Στη Λευκωσία, το τελικό αποτέλεσμα ανέδειξε τον κ. Γιωρκάτζη νικητή με ποσοστό 54% ή 63.710 ψήφους, έναντι 46% ή 54.341 ψήφους του Ανδρέα Ασσιώτη.

eoa-leukvsia.jpg



Στη Λεμεσό το τελικό αποτέλεσμα (ποσοστό καταμέτρησης 99,4%, υπολείπεται η ενσωμάτωση 4 εκλογικών κέντρων) βρήκε τον κ. Τσουλόφτα να εκλέγεται ως ο πρώτος Πρόεδρος ΕΟΑ Λεμεσού με ποσοστό 47,9% ή 39.902 ψήφους, έναντι 43,7% ή 36.393 ψήφους του Βασίλη Δημητριάδη και 8,3% ή 6.948 ψήφους του Χρίστου Βακανά.

eoa-lemesos.jpg



Στη Λάρνακα ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους πέτυχε μια σαρωτική νίκη εξασφαλίζοντας τελικό ποσοστό 63% ή 36.590 ψήφους έναντι 37% ή 21.510 ψήφους που εξασφάλισε ο ανθυποψήφιός του Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

eoa-larnaka.jpg



Στην Πάφο, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων ο Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης έλαβε 41,9% ή 17.965 ψήφους έναντι 41,8% ή 17.927 ψήφους του Κώστα Κωνσταντίνου και 16,3% ή 6.973 ψήφους του Μάριου Τσέλεπου.

eoa-pafos.jpg



Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ο Γιάννης Καρούσος εξασφάλισε το 54,9% ή 13.858 ψήφους, έναντι 29,7% ή 7.509 ψήφους του τέως Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη και 15,4% ή 3.897 ψήφους του Άντρου Κτωρίδη.

eoa-ammoxsoto.jpg



Οι Δήμαρχοι των μεγάλων δήμων

Στη Λευκωσία, ο ανεξάρτητος υποψήφιος που στηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ, Χαράλαμπος Προύντζος, με υψηλό ποσοστό έγινε Δήμαρχος Λευκωσίας. Ο κ. Προύντζος έλαβε το 56,8% επί του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων και 20.173 ψήφους, έναντι του Νίκου Τορναρίτη, ο οποίος έλαβε 30,9% και 10.971.

eoa-leukvsia.jpg



Στη Λεμεσό δήμαρχος εκλέγηκε ο Γιάννη Αρμέυτη με ποσοστό 48.5% επί του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων και 18.085 ψήφους, έναντι του Νίκου Νικολαΐδη ο οποίος έλαβε ποσοστό 43.3% και 16.153 ψήφους.

dimarxos-lemesou.jpg



Στην Πάφο δήμαρχος εκλέγηκε ξανά ο Φαίδωνας Φαίδωνος με μεγάλο ποσοστό στις χθεσινές εκλογικές αναμετρήσεις. Ο κος Φαίδωνος έλαβε ποσοστό 60.3%, έναντι του Εύρου Λοιζίδη που έλαβε 39.7%.

dimarxos-pafou.jpg



Στη Λάρνακα επανεκλέγει ο Ανδρέας Βύρας με ποσοστό 65.7% . Η πλειοψηφία που έλαβε δεν άφησε περιθώρια στους άλλους δύο υποψηφίους για την δημαρχία της πόλης.

dimarxos-larnakas.jpg



Στην ελεύθερη Αμμόχωστο επανεκλέγει ο Σίμος Ιωάννου με ποσοστό 39.1% , έναντι του Ανδρέα Βραχίμη που έλαβε ποσοστό 30.4%.

ammoxostoy.jpg




Οι άλλοι δημάρχοι

Δήμαρχος Στροβόλου ο Σταύρος Σταυρινίδης

στροβολοσ.jpg

Δήμαρχος Νότιας Λευκωσίας ο Σταύρος Χατζηγιάννης

notia leykisia.jpg


Δήμαρχος Λατσιών-Γερίου ο Χρίστος Πιττάρας

latsia.jpg

Δήμαρχος Λακατάμιας η Φωτούλλα Χατζήπαπα

lakatimai.jpg

Δήμαρχος Δυτικής Λεμεσού ο Παντελής Γεωργίου

ditikilemesos.jpg

Δήμαρχος Ανατολικής Λεμεσού ο Κυριάκος Ξυδιάς

anatoliki lemesos.jpg

Δήμοαρχος Πολεμιδιών ο Άντρος Θεοδώρου

πολεμιδια.jpg

Δήμαρχος Ανατολικής Πάφου ο Νίκος Παλιός


anatoliki pados.jpg

Δήμαρχος Ακάμα ο Μαρίνος Λάμπρου

ΑΚΑΜΑ.jpg

Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς ο Γιώτης Παπαχριστοφή

πολη.jpg

Δήμαρχος Αραδίππου ο Χριστόδουλος Πάρτου

arradipou.jpg

Δήμαρχος Αγίας Νάπας ο Χρίστος Ζαννέτου

dimarxos agias napas.jpg

Δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας o Νικολέττος Γιώργος

paralimni.jpg

Δήμαρχος Δρομολαξιάς Μενεού ο Κύπρος Ανδρονίκου

meneou.jpg

Δήμαρχος Αθηαίνου ο Κυριάκος Καρεκλάς

dimarxos agias napas.jpg

Δήμαρχος Λευκάρων ο Σοφοκλής Σοφοκλέους

leykara.jpg


Οι Αντιδημάρχοι των μεγάλων δήμων



Αντιδήμαρχος Λευκωσίας ο Χρύσανθος Φάκας

φκασ.jpg


Αντιδήμαρχος Λεμεσού ο Κάτσης Δήμος

antidimaxroslemeso.jpg

Αντιδήμαρχος Πάφου ο Άγγελος Ονησιφόρου

πάφο.jpg

Αντιδήμαρχος Λάρνακας ο Ιασωνίδης Ιάσων

λαρνακ.jpg

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματαεδω

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ