Τρία πράγματα που (μάλλον) δεν ξέρατε για τον νέο δήμαρχο Λευκωσίας

Οι άγνωστες πτυχές του κου Προύντζου.

Article featured image
Article featured image


Τον νέο δήμαρχο Λευκωσίας, Χαράλαμπο Προύντζο, τον γνωρίσαμε καλύτερα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις περσινές προεδρικές εκλογές αφού στάθηκε παρά τω πλευρώ του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Μάλιστα, ο κ. Προύντζος προοριζόταν από τον Μαυρογιάννη ως Υπουργός Οικονομικών κυρίως λόγω των επιχειρηματικών και νομικών του γνώσεων. Όμως δεν είναι μόνο επιχειρηματίας και νομικός.

Σας παρουσιάζουμε τρία πράγματα για τον ίδιο που (ίσως) δεν γνωρίζατε.


Ρώτησε… τα κύματα

Ένα από τα πιο γνωστά (πιθανόν) τραγούδια των 90s που παίζει ακόμη και σήμερα στο ραδιόφωνο με τίτλο «Ρωτάω τα κύματα», ερμηνεύτηκε πρώτη φορά από τον κ. Προύντζο το 1998. Μάλιστα συμμετείχε και στο βιντεοκλίπ στο οποίο με δυσκολία τον αναγνωρίζεις. Το συγκεκριμένο τραγούδι επανακυκλοφόρησε το 2013 από τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου.



Και στην Eurovision

Το 1997 ο κ. Προύντζος συμμετείχε στην Eurovision, όχι ως front man, αλλά στα φωνητικά του τραγουδιού «Μάνα μου» που ερμήνευσαν οι Χαρά και Άνδρος Κωνσταντίνου. Το τραγούδι είχε καταλάβει την 5η θέση στον τελικό του διαγωνισμού.



Στιχουργός για γνωστούς καλλιτέχνες

Η καλλιτεχνική του πορεία δεν σταμάτησε στα 90s. Ο κ. Προύντζος έγραψε τραγούδια για γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, η Ελένη Χατζίδου και άλλοι. Τραγούδια που (ίσως) κανείς δεν γνώριζε ότι αποτελούν δική του έμπνευση.



Aν μη τι άλλο, ο νέος δήμαρχος Λευκωσίας αγαπά τις τέχνες και κυρίως τη μουσική και αυτό δεν μπορεί παρά να προσθέτει θετικά σε αυτήν τη νέα περίοδο που θα ξεκινήσει για την πρωτεύουσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ