Η επιστολή μητέρας στο Υπ. Παιδείας που έγινε viral (γιατί έχει δίκαιο)

Με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει τα δημοτικά σχολεία την Παρασκευή λόγω καύσωνα, μία μητέρα έστειλε επιστολή στο Υπουργείο μιλώντας για κάποια πολύ αυτονόητα πράγματα.

Article featured image
Article featured image

Την Παρασκευή τα σχολεία της Κύπρου θα κλείσουν νωρίτερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται. Η απόφαση πάρθηκε από το Υπουργείο Παιδείας μετά τις έντονες διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν τις προηγούμενες ημέρες από εκπαιδευτικούς και γονείς για τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες εκτέθηκαν οι μαθητές. Σημειώνεται ότι σήμερα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της εορτής της Αναλήψεως του Χριστού, η οποία είναι σχολική αργία. Κλειστά παρέμειναν και την Τρίτη 11 Ιουνίου λόγω της εορτής του Αποστόλου Βαρνάβα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, τα αυριανά μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της Δημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Ειδικά Σχολεία) θα διακοπούν στις 10:45 π.μ. «Ως εκ τούτου», όπως σημειώνεται, «την ώρα αυτή, καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να μεριμνήσουν για την ασφαλή παραλαβή των παιδιών τους. Όσοι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν να αφήσουν στο σπίτι τα παιδιά τους, τη συγκεκριμένη ημέρα, μπορούν να το πράξουν. Οι απουσίες των παιδιών θα θεωρηθούν δικαιολογημένες».

Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν ικανοποίησε όλους καθώς μερίδα γονέων θα δυσκολευτούν να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες για να παραλάβουν τα παιδιά τους, είτε γιατί δεν μπορούν να απουσιάσουν από τον χώρο εργασίας τους, είτε γιατί δεν έχουν πού να τα αφήσουν. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου επιστολή μητέρας προς το Υπουργείο Παιδείας, μέσα από την οποία ενημερώνει τους λειτουργούς του Υπουργείου ότι θα πάρει το παιδί της στους κλιματιζόμενους χώρους τους για επιτήρηση.

Η επιστολή, που δημοσιεύθηκε στον Φιλελεύθερο αναφέρει: «Αναφορικά με το πιο πάνω (σ.σ. Διακοπή μαθημάτων την Παρασκευή 14 Ιουνίου στα Δημόσια Σχολεία της Δημοτικής Εκπαίδευσης), σας ανακοινώνω ότι μετά το κλείσιμο των σχολείων την Παρασκευή, το παιδί μου, που φοιτά στην τρίτη τάξη του δημοτικού θα προσέλθει στα γραφεία του Υπουργείου σας για επιτήρηση στους κλιματιζόμενους χώρους του Υπουργείου σας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την εργασία μας, η οποία είναι υποχρεωτική, και όχι εθελοντική ή σε μορφή χόμπι».

«Είμαι σίγουρη ότι η διευθέτηση αυτή δεν θα επιφέρει οποιαδήποτε παρεμπόδιση στην εύρυθμη λειτουργία του γραφείου σας. Σας ευχαριστώ για την αγαστή συνεργασία», αναφέρει η μητέρα.

σχολεία-καύσωνας.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ