Το Enavsma Foundation παρουσιάζει και φέτος το Access City Festival

Tην Κυριακή 16 Ιουνίου η Πάφος μεταμορφώνεται σε ανοικτό εργαστήρι βιωματικών δράσεων.

Article featured image
Article featured image

Με το Access City Festival vol. 2, στην πλατεία Δημαρχείου, ξεκινούν την Κυριακή, 16 Ιουνίου, οι φετινές εκδηλώσεις του Evasma Foundation.

Το Enavsma Foundation αποτελεί τη μετεξέλιξη και ανεξαρτητοποίηση του κοινού ταμείου υποτροφιών Thanos Hotels & Resorts και Round Table 7 Πάφου, που σκοπό έχει την παροχή υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών, δίνοντας σε όλο και περισσότερους Κύπριους νέους τη δυνατότητα να ανοίξουν τα φτερά τους και να αποτελέσουν τους ηγέτες και πρωτοπόρους του αύριο.

PROGRAMA.jpgΕναρκτήρια δράση του Enavsma Foundation για το 2024 αποτελεί το Access City Festival, σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Πάφου, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και το Round Table 7 Πάφου. Μέγας Χορηγός η Ελληνική Τράπεζα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την Κυριακή, 16 Ιουνίου, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 16:00 έως τις 19:00, η πλατεία Δημαρχείου στο κέντρο της Πάφου, μεταμορφώνεται σε ένα ανοικτό εργαστήρι με ποικιλόμορφο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.

Αρχικά από τις 10:00 μέχρις τις 13:00 θα λειτουργήσει ανθρώπινη βιβλιοθήκη με τη συνεργασία του Human Talks Cyprus: Μια βιβλιοθήκη η οποία μετακινείται διαρκώς και στην οποία δε θα βρίσκουμε χάρτινα βιβλία, αφού τα βιβλία είναι ανθρώπινα όντα, που, εξαιτίας, κάποιου χαρακτηριστικού που έχουν στην ταυτότητά τους, αντιμετωπίζονται με άγνοια, καχυποψία, προκατάληψη ή ρατσισμό. «Βιβλίο» και αναγνώστης έρχονται έτσι σε έναν προσωπικό διάλογο, με ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα και συμπεράσματα. Ελάτε να γνωρίσετε 15 ανθρώπινα βιβλία, του Human Talks Cyprus, να διηγούνται τις προσωπικές ιστορίες τους.

IMG_2590.jpgΤην ίδια στιγμή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, θα στηθούν τα Παραμυθοταξιδέματα…με τη Νάγια και τον Γιώργο για τους μικρούς μας φίλους (ηλικίες 4-12 ετών). Κοπιάστε στης Ερατώς και γνωρίστε τη Φώκια τη Μαρίνα αλλά και ακούστε παραμύθια στην Κυπριακή διάλεκτο με τους συγγραφείς Νάγια Παναγιώτου και Γιώργο Μίτλεττον. Την ίδια στιγμή το MOON Art Studio με τις εικαστικούς Ελένη Νικολάου και Μυρτώ Τσοκκά θα ταξιδεύει τα παιδιά μέσα στα παραμύθια με εικαστικές δραστηριότητες.

Το απόγευμα της Κυριακής, από τις 16:00 – 19:00, και παράλληλα με την τελική φάση του OPAP Paphos 3X3 της Cyprus 3X3, η πλατεία Δημαρχείου θα μετατραπεί σε αθλητικό εργαστήρι και θα φιλοξενήσει παραθλήματα, street sports, μουσική και χορό για μικρούς και μεγάλους.

0BD54EFC-E983-4D42-85AA-7EE5D6739D55.JPGΜε την υποστήριξη του Paphos Archery Club και του σωματείου Τοξοβολίας 3Α, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον τυφλό τοξοβόλο μας, με παγκόσμιες επιτυχίες, Χρίστο Μισό και άλλους ΑμεΑ τοξοβόλους και να διαγωνιστεί απέναντι τους.

Μαζί μας και η βραβευμένη νεοφυής, καινοτόμα πλατφόρμα, Ablebook, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει υπηρεσίες και πληροφορίες για άτομα με αναπηρίες και ευάλωτες ομάδες γύρω από την προσβασιμότητα σε όλους τους τομείς. Ελάτε να γνωρίσετε την πλατφόρμα και να μάθετε πώς μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία και κατ’ επέκταση των ευάλωτων ομάδων.

BF8A17D8-AF62-47F9-A856-DA7D83934F05.JPGΕπίσης με την υποστήριξη της Cyprus 3X3 της ομάδας καλαθόσφαιρας του Άτλαντα και της ομάδας καλαθόσφαιρας τροχοκαθίσματος του ΑΠΟΠ, οι παρευρισκόμενοι θα δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στην καλαθόσφαιρα σε τροχοκάθισμα.

O Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «ΥΠΑΡΧΩ», θα προσφέρει βιωματικές δραστηριότητες στα αθλήματα του παρα-τένις, ρίψεων ΑμεΑ σε τροχοκάθισμα και δρόμο ταχύτητας τυφλών ατόμων, σε μια προσπάθεια να αντιληφθούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά συνάμα και την ποικιλία αθλημάτων που ήδη υπάρχουν για τα ΑμεΑ.

Ατραξιόν του φεστιβάλ θα αποτελέσει και φέτος ο φιλικός αγώνας μεταξύ της ομάδας του Enavsma και του Δήμου Πάφου για τη στήριξη του ιδρύματος. Αρχηγός για φέτος της ομάδας του Enavsma, ο Κύπριος Ολυμπιονίκης και παγκοσμιονίκης στο άλμα εις ύψος, Κυριάκος Ιωάννου! Για να δούμε ποιοι άλλοι γνωστοί θα πλαισιώσουν τις ομάδες. Ραντεβού στο γήπεδο του Cyprus 3X3!

Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια εμπειρία ζωής! #makepafosaccessible #enavsmafoundation

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

10:00 με 13:00 και 16:00-19:00

Πλατεία Δημαρχείου

Είσοδος ελεύθερη.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: Ελληνική Τράπεζα

ΧΟΡΗΓΟΙ: Annabelle Hotel, Γ. Χαραλάμπους, Ahmad Tea

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: European University Cyprus

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: IPH Iakovos Photiades Group of Companies, S.T.C. Cyprofruits Citrus Trading Ltd, Aspris Quality Fruits & Vegetables, CH. Alexandrou Trading Ltd, G.TH. St Mountains Ltd, KLINETE, La Vinotheque Wine Cellar, Meat4Meat Ltd

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Τηλεόραση SIGMA και Sigmalive


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ