Η πριγκίπισσα Κέιτ έκανε σήμερα την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Συμμετέχει στην ετήσια στρατιωτική παρέλαση «Trooping the Colour» κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο κεντρικό Λονδίνο.

Article featured image
Article featured image

Η πριγκίπισσα Κέιτ έκανε σήμερα την πρώτη δημόσια εμφάνισή της, πέντε μήνες μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε που αποκάλυψε την ύπαρξη καρκίνου.

Η Κέιτ, ντυμένη με ένα ανοιχτόχρωμο σύνολο, επέβαινε σε άμαξα με τα τρία παιδιά της, πριν από την ετήσια στρατιωτική παρέλαση «Trooping the Colour» κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο κεντρικό Λονδίνο για τα επίσημα γενέθλια του Βρετανού μονάρχη, βασιλιά Καρόλου. Σημειώνεται ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συμμετέχει στην παρέλαση ως έφιππος και φορώντας τη στρατιωτική του στολή.



Το πλήθος που είχε παραταχθεί κατά μήκος της διαδρομής χαιρέτησε και ζητωκραύγασε κατά τη διέλευση της άμαξας.

Προηγουμένως η πριγκίπισσα Κέιτ είχε φθάσει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ με αμάξι στο οποίο επέβαινε όλη η οικογένεια.

a18842cdcae5-gettyimages-2156999211.jpg


0ea18348834c-shutterstockeditorial14540779a.jpg


071d766de8d9-whajwtroopingthecol005.jpg


e5aec4d37d56-gettyimages-2157000826.jpg



Η Κέιτ Μίντλετον έκανε, χθες, μια συγκινητική ανάρτηση μέσω της οποίας γνωστοποιούσε ότι θα εμφανιστεί στη σημερινή παρέλαση.

Εκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε μετά την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον: «Η Αυτού Μεγαλειότης είναι ενθουσιασμένος που η πριγκίπισσα θα μπορέσει να παρακολουθήσει τις αυριανές εκδηλώσεις και ανυπομονεί για την αυριανή μέρα».

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έγραψε στον κοινό λογαριασμό που διατηρεί στο X (πρώην Twitter) μαζί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ τα εξής: «Έχω συγκλονιστεί από όλα τα μηνύματα υποστήριξης και ενθάρρυνσης κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών. Πραγματικά, έχει κάνει μεγάλη διαφορά για τον Ουίλιαμ και εμένα και μας έχει βοηθήσει και τους δύο να περάσουμε κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές.

Κάνω καλή πρόοδο, αλλά, όπως γνωρίζουν όλοι όσοι υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Τις κακές μέρες αισθάνεσαι αδύναμος, κουρασμένος και πρέπει να αφήσεις το σώμα σου να ξεκουραστεί. Αλλά τις καλές μέρες, όταν αισθάνεσαι πιο δυνατός, θέλεις να εκμεταλλευτείς στο έπακρο την κατάστασή σου.

Η θεραπεία μου συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για μερικούς μήνες ακόμη. Τις ημέρες που αισθάνομαι αρκετά καλά είναι χαρά μου να ασχολούμαι με τη σχολική ζωή (των παιδιών), να αφιερώνω προσωπικό χρόνο στα πράγματα που μου δίνουν ενέργεια και θετικότητα, καθώς και να αρχίσω να κάνω λίγη δουλειά από το σπίτι.

Ανυπομονώ να παρευρεθώ στην παρέλαση των γενεθλίων του βασιλιά αυτό το σαββατοκύριακο με την οικογένειά μου και ελπίζω να συμμετάσχω σε μερικές δημόσιες υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά γνωρίζοντας εξίσου ότι δεν έχω ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα.

Μαθαίνω πώς να είμαι υπομονετική, ιδίως με την αβεβαιότητα. Παίρνω κάθε μέρα όπως έρχεται, ακούω το σώμα μου και επιτρέπω στον εαυτό μου να πάρει αυτόν τον απαραίτητο χρόνο για να θεραπευτεί.

Ευχαριστώ πολύ για τη συνεχή κατανόησή σας και όλους εσάς που με τόση γενναιότητα μοιραστήκατε τις ιστορίες σας μαζί μου».


Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε με συγκίνηση στις 22 Μαρτίου πως τον περασμένο Φεβρουάριο διαγνώστηκε με καρκίνο. Αποκάλυψε ότι υποβάλλεται σε προληπτικές χημειοθεραπείες και ζήτησε από το κοινό χώρο, χρόνο και ιδιωτικότητα μέχρι να ολοκληρώσει την θεραπεία της. Η συμμετοχή της στην στρατιωτική παρέλαση Trooping The Colour θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας για το 2024.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ