Πώς θα έμοιαζε η Αθήνα εάν στην θέση των δρόμων ξεπρόβαλλαν παραλίες;

Την απάντηση έδωσε μια αρχιτέκτονας μέσα από εικόνες που δημοσιεύθηκαν στη σελίδα της Athens Surreal.

Article featured image
Article featured image

Πώς θα ήταν η Αθήνα εάν στη θέση των στενών δρόμων και τα πεζοδρόμια, ξεπρόβαλαν παραλίες; Αυτή την ιδέα φαίνεται να είχε στο μυαλό της η Ελληνίδα αρχιτέκτονας, Τίνα Μαρινάκη, που με τη βοήθεια του ΑΙ παρουσίασε μια διαφορετική Αθήνα.

Η Τίνα Μαρινάκη διαχειρίζεται τη σελίδα με ονομασία Athens Surreal. Μια σελίδα διαφορετική από τις άλλες που θα δεις στο Instagram αφού τις εικόνες (φτιαγμένες από ΑΙ) τις χαρακτηρίζει η φαντασία και το χιούμορ. Σουρεαλιστικές εικόνες που κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον 32 χιλιάδων ακόλουθων.

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες η Τίνα Μαρινάκη μετέτρεψε την Αθήνα σε τεράστιο παραλιακό μέτωπο και οι εικόνες τις έγιναν ξανά viral.



Σε μια από τις συνεντεύξεις της στα ελλαδικά μέσα, η αρχιτέκτονας ανέφερε πως όλα ξεκίνησαν όταν άρχισε να εξερευνά και να πειραματίζεται με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στη δημιουργία εικόνων προκειμένου να καταλάβει τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. «Δοκίμασα να δημιουργήσω εικόνες της Αθήνας όπως θα τις φανταζόταν ο Γουές Άντερσον και χωρίς πολλή σκέψη ξεκίνησα να μοιράζομαι τα αποτελέσματα στον λογαριασμό athens_surreal, καθώς αντιλήφθηκα ότι τελικά ήταν και μια ιδιότυπη μελέτη της Αθήνας και των εργαλείων αναπαράστασης και αναπαραγωγής της εικόνας, που ούτως ή άλλως ερευνητικά με ενδιαφέρει πολύ».

«Δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο πλάνο, ωστόσο, για τον λογαριασμό. Εξελίχθηκε στην πορεία – άλλωστε πριν από δύο χρόνια δεν είχα καν προσωπικό λογαριασμό στο Instagram. Η επιλογή της Αθήνας αποτέλεσε το χωρικό πλαίσιο που σκέφτηκα αυθόρμητα εξαρχής όταν δοκίμασα να δημιουργήσω την πρώτη εικόνα με τεχνητή νοημοσύνη», είχε πει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ