Σε μια πόλη της Ισπανίας τοποθέτησαν μια πρωτότυπη πινακίδα

«Kiss and Goodbye».

Article featured image
Article featured imageΕίναι ευρέως γνωστό ότι οι πινακίδες είναι απαραίτητες για την οδική ασφάλεια και την εύρυθμη ροή της κυκλοφορίας, καθώς ενημερώνουν, προειδοποιούν και ρυθμίζουν τη συμπεριφορά τόσο των οδηγών, όσο και των πεζών.

Μεταξύ των πιο κοινών πινακίδων είναι αυτές που αναγράφουν τα όρια ταχύτητας, την απαγόρευση στάθμευσης και οι ειδικές ενδείξεις για σχολικές και πεζοδρομημένες ζώνες.

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα είναι η κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά τις ώρες παραλαβής και παράδοσης των μαθητών από τους γονείς τους. Αυτό το πρόβλημα όχι μόνο προκαλεί εκνευρισμό στους οδηγούς, αλλά αυξάνει και τον κίνδυνο ατυχημάτων, ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση παιδιών και ταυτόχρονα οχημάτων.

Για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος, το Δημοτικό Συμβούλιο της Λεόν υλοποίησε μια νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται «Kiss and Goodbye», (Φιλί και αντίο).

Τι σημαίνει η νέα πινακίδα;

Η πινακίδα «Kiss and Goodbye», όπως δημοσιεύτηκε από την Diario de León, επιτρέπει στους γονείς να σταματήσουν για λίγο για να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς να χρειάζεται να παρκάρουν εντελώς.


Αυτή η πρωτοβουλία δεν περιορίζεται στη Λεόν, καθώς και άλλες ισπανικές πόλεις έχουν υιοθετήσει παρόμοια σήματα, και είναι επίσης αρκετά συνηθισμένη σε άλλες χώρες. Το κλειδί για να λειτουργήσουν αυτά τα μέτρα φαίνεται να βρίσκεται στην ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία των γονέων, καθώς και στον σχεδιασμό των δρόμων και των χώρων στάθμευσης.

Επικρίσεις

Η πρωτοβουλία της πόλης δημιούργησε διαμάχη μεταξύ γονέων και κατοίκων καθώς αρκετοί υποστήριξαν πως το νέο μέτρο δεν θα μειώσει την ένταση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, απλώς θα την μετατοπίσει σε άλλα σημεία.Επιπλέον, το σήμα έχει επικριθεί για την προσέγγισή του, με κάποιους να αισθάνονται ότι λόγω της παιχνιδιάρικης εμφάνισής του μπορεί να μην ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους οδηγούς, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά του.

Παρά τις διαφωνίες αυτές, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είναι πεπεισμένο ότι το μέτρο θα συμβάλει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της αστικής συμπεριφοράς των γονέων όταν αφήνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ