Ψημένες βγάζουν τις πατάτες από τα χωράφια τους, λένε οι Κύπριοι πατατοπαραγωγοί

Δυστυχώς το πιο πάνω δεν αποτελεί troll, αλλά μια άσχημη πραγματικότητα.

Article featured image
Article featured image


«Ποια κλιματική αλλαγή; Πού την είδατε την κλιματική αλλαγή;»,
είναι το βασικό ερώτημα πολλών βασικών συνωμοσιολογιών, οι οποίοι μεταξύ επίπεδης γης και ψεκασμών από τους Άγγλους, θεωρούν πως το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι απλώς ένα ακόμη άππωμα των απανταχού πρασίνων για να μας περιορίσουν τις ελευθερίες μας.

Σε πρόσφατη τοποθέτησή τους στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» για το ζήτημα των αυξήσεων στα τρόφιμα λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, ο Γ.Γ. της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών, Πανίκος Χάμπας, και ο Γ.Γ. του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου, Τάσος Γιαπάνης, υπογράμμισαν την επείγουσα ανάγκη για στρατηγικές λύσεις.

Μάλιστα έκαναν λόγο για ολόκληρες καλλιέργειες που έχουν καταστραφεί με τον κ. Χάμπα να τονίζει πως η κατάσταση λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών «έχει βγει εκτός ελέγχου».

Ειδικότερα, μιλώντας για τις επιπτώσεις στις ανοιχτές καλλιέργειες, αναφέρθηκαν σε πατάτες να βγαίνουν από το έδαφος… ψημένες. «Ο παρατεταμένος καύσωνας έχει ζεστάνει τόσο πολύ το έδαφος, που με την εξόρυξη των πατατών είναι ψημένη η πατάτα. Δεν μπορούμε να την εμπορευτούμε, είναι μισοψημένη! Έχει διαλυθεί η πατατοκαλλιέργεια από τον παρατεταμένο καύσωνα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Άμα η πατατοκαλλέργεια, που είναι κάτω από τη γη επηρεάστηκε, φανταστείτε όλους τους υπόλοιπους κλάδους».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ