Πάμε για οφτόν;

13 επιλογές για τους (πολύ) μερακλήδες του είδους.

Article featured image
Article featured image

Το καλοκαίρι στην Κύπρο, εκτός από τη θάλασσα και τη διασκέδαση, συνδέεται άρρηκτα και με το φαγητό έξω στις βεράντες και τις αυλές, κάτω από τον έναστρο ουρανό και δίπλα στη θάλασσα ή το βουνό.

Και μπορεί οι ειδικοί να συμβουλεύουν πως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών πρέπει να τρώμε ελαφριά και να ενυδατωνόμαστε, ωστόσο ποιος μπορεί να αντισταθεί στον απόλυτο κυπριακό καλοκαιρινό μεζέ που έχει σημαδέψει τη ζωή όλων μας;

Το καλοκαίρι στην Κύπρο, λοιπόν, θέλει το κλέφτικό του γι’ αυτό και το Check In Cyprus μάζεψε 13 μαγαζιά που θεωρούνται μερακλήδες του είδους σε μία λίστα για να μην τους !

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΜΠΛΙΟΣ, ΑΘΗΕΝΟΥ

DSC_0408.width-800.jpg

Ένα παραδοσιακό στέκι, ξακουστό για την ποιότητα, την εξυπηρέτηση και το εξαιρετικό φαγητό του είναι και το Οικογενειακό Κέντρο Ταμπλιός στην κοινότητα της Αθηένου. Πρόκειται για ένα παρεΐστικο, οικογενειακό στέκι στην καρδιά της κοινότητας που σερβίρει πεντανόστιμους και πλούσιου μεζέδες με ποιοτικά κρεατικά και καλοφταγμένα, εξαιρετικής ποιότητας κρύα και ζεστά ορεκτικά. Εδώ, θα βρεθείς με την παρέα, την οικογένεια και φίλους τόσο στον μεγάλο εσωτερικό χώρο ή τα καλοκαίρια στην μεγάλη αυλή του.

Τα καλοκαίρια ο Ταμπλιός φημίζεται για το μοναδικό του οφτό, το πατροπαράδοτο αθηενίτικο που ψήνεται σερβίρεται σε ένα ειδικό πήλινο σκεύος. Το αθηενίτικο οφτό του Ταμπλιού θα φτάσει στο τραπέζι σου μοσχομυριστό με πεντανόστιμες, φουρνιστές πατάτες, σαλάτα, πουργούρι και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου. Ένας ιδανικός προορισμός για εξαιρετικό οφτό ψημένο για ώρες στον ξυλόφουρνο του εστιατορίου που θα το συνοδεύσεις τέλεια με μία παγωμένη μπίρα και θα το απολαύσεις στην περιποιημένη αυλή του εστιατορίου. Για το τέλος, θα φας εξαίσιο γαλακτομπούρεκο και σιροπιαστά.
(24522326) Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ', Αθηένου, επ. Λάρνακας. Δ-Σ 19:00-23:00 & Κ 12:00-15:00 / 19:00-23:00.


ΟΦΤΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΚΥΚΚΟΣ ΣΙΗΦΤΟΥΡΗΣ, ΠΟΤΑΜΙΑ

305465412_407516001521743_6670319700349710441_.width-800.jpg


Μερικά μόλις χιλιόμετρα έξω από τη Λευκωσία θα συναντήσεις το όμορφο ταβερνάκι του Κύκκου Σιηφτουρή στο χωριό Ποταμιά. Ένας χώρος εστίασης που θυμίζει κάτι από τα παλιά, με αυθεντική, κυπριακή φιλοξενία που σερβίρει δύο φορές την εβδομάδα εξαιρετικό οφτό κλέφτικο το οποίο ψήνει ο ίδιος στους φούρνους στην αυλή του. Με έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, το ταβερνάκι επιλέγει το καλύτερο κρέας για το οφτό του, κάτι που θα το καταλάβεις με το που θα δοκιμάσεις. Στον Κύκκο, το σίγουρο είναι πως θα φας νόστιμο, ποιοτικό οφτό από διαλεκτό κυπριακό κρέας.

Πρόκειται για ένα απλό στέκι σε μια μικρή αυλή στο κέντρο του χωριού Ποταμιά της επαρχίας Λευκωσίας. Εκεί θα βρεις τον Κύκκο και τα παιδιά του, να φουρνίζουν κάθε Τρίτη και Παρασκευή προσεκτικά διαλεγμένο κυπριακό κρέας με πατάτες που λιώνουν στο στόμα. Ο Κύκκος γνωρίζει καλά την τέχνη του κλέφτικου, και το καλύτερο κομπλιμέντο που μπορείς να του κάνεις είναι να του πεις πως το οφτό του δεν παίζεται. Οι μερίδες του είναι γενναίες και δεν θα φύγεις από εκεί χωρίς να χορτάσεις. Το φούρνισμα του οφτού στον Κύκκο δεν αποτελεί μια απλή υπόθεση. Από τα ξύλα που θα χρησιμοποιήσει για το φούρνισμα και τα κομμάτια κρέατος μέχρι τον τρόπο που θα τα τοποθετήσει στο σινί, περνούν από εξονυχιστικό, ποιοτικό έλεγχο.


Εκτός από οφτό, στου Κύκκου θα βρεις άπαιχτα σουβλάκια και σιεφταλιά και κάποια είδη σχάρας. Αν κάνεις την κράτησή σου έγκαιρα, θα απολαύσεις οφτό με πατάτες, φρέσκια χωριάτικη σαλάτα, πουργούρι, γιαούρτι, κάππαρη, ψωμί και για επιδόρπιο θα σε κεράσουν εποχιακά φρούτα και πεντανόστιμη παραδοσιακή πισσία με το μέλι. Στην αυλή του μάλιστα αναλαμβάνει και μικρές εκδηλώσεις. Εδώ θα απολαύσεις το οφτό σου κάθε Τρίτη και Παρασκευή στη δροσερή αυλή με την παρέα σου και παγωμένη μπίρα.
(99775713) Φιλίας 4, Ποταμιά, επ. Λευκωσίας. Τρ-Παρ 18:00-00:00.



ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ