Θα κατασκευάζονται διαστημικοί δορυφόροι στην Κύπρο;

Έπεσαν υπογραφές.

Article featured image
Article featured image



Στον παγκόσμιο χάρτη του διαστήματος μπαίνει και επίσημα η Κύπρος, η οποία θα καταστεί κόμβος διαστημικής συνεργασίας.

Έπεσαν υπογραφές από τη NASA και τον Κυπριακό Οργανισμό Εξερεύνησης Διαστήματος για τη δημιουργία του πρώτου παγκόσμιου διαστημικού κέντρου συνεργασίας με έδρα τη Λευκωσία.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ, Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, χαρακτήρησε ιστορική τη στρατηγική συμφωνία που υπεγράφη με τη ΝASA.

Το Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Καινοτομίας θα είναι επιφορτισμένο μτην κατασκευή μικροδορυφόρων που θα αποστέλονται στο διάστημα, την μελέτη των επιπτώσεων του ήλιου στους αστροναύτες της NASA και τη μελέτη των επιδράσεων του ήλιου στους επιβάτες που ταξιδεύουν με αεροπλάνο.

Ο κ. Δανός, σημείωσε πως η Κύπρος θα βοηθήσει τις έρευνες της NASA και τις αποστολές της στο φεγγάρι προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα βελτίωσουν την ποιότητα ζωής στη γη.

Το έργο αναμένεται να αξιοποιήσει τη στρατηγική θέση του νησιού μας και την αυξανόμενη τεχνογνωσία στις διαστημικές τεχνολογίες για την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και των επιστημονικών ανακαλύψεων.

Φιλοδοξεί επίσης να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και την τεχνολογική καινοτομία στο νησί μας.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ