Γονείς κλειδώνονται εθελοντικά σε «κελιά» στο «Εργοστάσιο Ευτυχίας» για τα παιδιά τους

Θέλουν να καταλάβουν πώς νιώθουν τα παιδιά τους που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα.

Article featured image
Article featured image

Γονείς στη Νότια Κορέα κλειδώνονται εθελοντικά σε «κελιά» στο λεγόμενο «Εργοστάσιο Ευτυχίας» (Happiness Factory). Ο λόγος δεν είναι άλλος παρά να μπουν στη θέση των εσωστρεφών παιδιών τους που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα.

Το μόνο πράγμα που συνδέει κάθε μικροσκοπικό δωμάτιο στο Happiness Factory με τον έξω κόσμο είναι μια τρύπα τροφοδοσίας στην πόρτα. Δεν επιτρέπονται τηλέφωνα ή φορητοί υπολογιστές μέσα σε αυτά τα κελιά, τα οποία δεν είναι μεγαλύτερα από ένα ντουλάπι και οι κάτοικοί τους έχουν μόνο γυμνούς τοίχους για παρέα.

Οι διαμένοντες μπορεί να φορούν μπλε στολές φυλακής, ωστόσο δεν είναι κρατούμενοι - έχουν έρθει στο κέντρο της Νότιας Κορέας για μια «εμπειρία εγκλεισμού».

notia-korea-goneis-keli_city.png



Οι περισσότεροι άνθρωποι εκεί έχουν ένα παιδί που έχει απομακρυνθεί πλήρως από την κοινωνία και έχουν έρθει για να ανακαλύψουν μόνοι τους πώς αισθάνεται κάποιος όταν είναι αποκομμένος από τον κόσμο. Επίσης, επιθυμούν να μάθουν με ποιο τρόπο θα μπορούσαν καλύτερα να δείξουν κατανόηση στο παιδί τους και να το στηρίξουν.

Πέρυσι, μια έρευνα του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας της Νότιας Κορέας σε 15.000 άτομα ηλικίας 19 έως 34 ετών βρήκε ότι περισσότερο από το 5% των ερωτηθέντων απομονωνόταν.

Έτσι, λοιπόν, από τον Απρίλιο, οι γονείς συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης γονέων διάρκειας 13 εβδομάδων που χρηματοδοτείται και διευθύνεται από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Στόχος του προγράμματος είναι να διδάξει στους ανθρώπους πώς να επικοινωνούν καλύτερα με τα παιδιά τους. Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα εντάσσεται και η «εμπειρία εγκλεισμού». Η ελπίδα είναι ότι η απομόνωση θα προσφέρει στους γονείς μια βαθύτερη κατανόηση των παιδιών τους.

notia-korea-goneis-keli_city (2).png



Η Νότια Κορέα έχει μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο

Ακόμη μία έρευνα του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας της Νότιας Κορέας δείχνει ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που οδηγούν τους νέους να αποκοπούν.

Σύμφωνα με την έρευνα του υπουργείου σε ηλικίες 19 έως 34 ετών, οι πιο συχνοί λόγοι είναι: (α) δυσκολίες εύρεσης εργασίας (24,1%), (β) προβλήματα με τις διαπροσωπικές σχέσεις (23,5%), (γ) οικογενειακά προβλήματα (12,4%),(δ) θέματα υγείας (12,4%).

Η Νότια Κορέα έχει μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο και πέρυσι, η κυβέρνησή της παρουσίασε ένα πενταετές σχέδιο με στόχο να το αντιμετωπίσει.

Οι υπουργοί ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιούνται κρατικά χρηματοδοτούμενοι έλεγχοι ψυχικής υγείας για άτομα ηλικίας 20-34 ετών κάθε δύο χρόνια.




ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ