Ο Biden προσπαθεί να πείσει τους δωρητές ότι μπορεί ακόμα να κερδίσει τις εκλογές

Παράλληλα, ο Trump χαρακτηρίζει τον Biden ανίκανο.

Article featured image
Article featured image

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden διαβεβαίωσε τους Δημοκρατικούς δωρητές ότι μπορεί ακόμα να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου έναντι του Donald Trump, μετά από μια κακή επίδοση στο debate που πυροδότησε ανησυχία για την υποψηφιότητά του.

Ο πρόεδρος, 81 ετών, παρακολούθησε μια σειρά από εκδηλώσεις συγκέντρωσης κεφαλαίων στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ το Σάββατο και υπερασπίστηκε την απόδοσή του στο Προεδρικό Debate του CNN.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση την Πέμπτη, ο Biden παραδέχτηκε: «Δεν πέρασα μια υπέροχη βραδιά, αλλά ούτε και ο Trump». «Σας υπόσχομαι ότι θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές», πρόσθεσε.

Ο Biden δέχτηκε πληθώρα κακών κριτικών στο debate, προκαλώντας νέους φόβους σε ορισμένους Δημοκρατικούς για το εάν είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για να διεκδικήσει αυτές τις υψηλού κινδύνου εκλογές.

Μιλώντας στο BBC, η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών, Nancy Pelosi, είπε ότι η απόδοση του Biden στη συζήτηση «δεν ήταν εξαιρετική» - ενώ η πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του, Kate Bedingfield, το χαρακτήρισε «πραγματικά απογοητευτικό».

Ο πρόεδρος είπε ότι κατανοούσε την ανησυχία, ωστόσο δεσμεύτηκε να αγωνιστεί πιο σκληρά.

Η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Biden, Jennifer O'Malley Dillon, δήλωσε το Σάββατο ότι η εσωτερική δημοσκόπηση μετά το debate έδειξε ότι «οι απόψεις των ψηφοφόρων δεν άλλαξαν». «Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι υπερβολικές αναπαραστάσεις των μέσων ενημέρωσης οδηγούν σε προσωρινές πτώσεις στις δημοσκοπήσεις», είπε.

Ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής, Barack Obama, στενός φίλος του Biden, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «συμβαίνουν οι κακές νύχτες debate».

«Αυτές οι εκλογές παραμένουν μια επιλογή ανάμεσα σε κάποιον που πάλεψε για τους απλούς ανθρώπους όλη του τη ζωή και σε κάποιον που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του», έγραψε ο Obama.

Ώρες μετά το debate, ο Trump δήλωσε στους υποστηρικτές του ότι θεωρεί το debate «μεγάλη νίκη» για την εκστρατεία του.

«Το πρόβλημα του Joe
Biden δεν είναι η ηλικία του», τόνισε ο 78χρονος Trump. «Είναι η ικανότητά του. Είναι κατάφωρα ανίκανος».

Ψηφοφόροι από όλη την Αμερική εξέφρασαν επίσης ανησυχίες σχετικά με την ψηφοφορία για οποιονδήποτε υποψήφιο μετά το debate της Πέμπτης.

Μια δημοσκόπηση από τον φιλελεύθερο δημοσκόπο Data for Progress διαπίστωσε ότι το 62% των πιθανών ψηφοφόρων που παρακολούθησαν ή διάβασαν για το debate αποφάνθηκαν ότι κέρδισε ο Trump. Μόνο το 30% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο Biden ήταν αυτός που αναδείχθηκε νικητής του debate.




Με πληροφορίες από BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ