Άρχισαν τα όργανα (της ψηφοφορίας)

Τα μέχρι στιγμής ευτράπελα της κάλπης.

Article featured image
Article featured image

Με ευτράπελα έκανε αρχή η εκλογική διαδικασία στα διάφορα εκλογικά κέντρα που στήθηκαν ενόψει των διπλών εκλογών.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε σε εκλογικό κέντρο της Λευκωσίας όταν 58χρονος ψηφοφόρος έσκισε τρία από τα ψηφοδέλτια που έλαβε για την εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, εναντίον του 58χρονου διερευνάται ποινική υπόθεση στη βάση της νομοθεσίας σε σχέση με τις εκλογές.

Σε παρέμβασή του στο Σίγμα ο 58χρονος ανάφερε πως ζήτησε να του δοθούν μόνο τα ψηφοδέλτια των διαδικασιών για τις οποίες ήθελε να ψηφίσει. «Μου είπαν δεν γίνεται και μου έδωσαν έξι. Ψήφισα αυτό που ήθελα και μετά πήγα και έριξα τα τρία ψηφοδέλτια για τα οποία ψήφισα. Μου είπε η επικεφαλής του εκλογικού κέντρου ότι είμαι υποχρεωμένος να ρίξω και τα άλλα τρία. Αντέδρασα και είπα όχι. Δεν θα με αναγκάσουν να ψηφίσω κάτι που δεν θέλω. Δεν διασφαλίζεται το δικαίωμα στην αποχή», είπε.



Ευτράπελο είχαμε και στη Λεμεσό με τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους να δίνει (όπως κάθε φορά) το δικό του show αρνούμενος να παραλάβει το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα ο κος Θεμιστοκλέους προσερχόμενος στο εκλογικό κέντρο όπου ψηφίζει στη Λεμεσό, άφησε πίσω το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Μιλώντας στo Sigmalive εξήγησε πως η στάση του οφείλεται στην αντίθετη θέση που έχει για τη διαδικασία που ακολουθείται στις φετινές εκλογές. «Δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα στον πολίτη να πάει ή να μην πάει να ψηφίσει. Από τη στιγμή που γίνονται όλες οι εκλογές την ίδια μέρα, δεν συνιστά υποχρέωση του πολίτη να παραλάβει όλα τα ψηφοδέλτια και να επιμένει το εκλογικό κέντρο να ψηφίσω λευκό παρά να τηρήσω αποχή».

Πρόσθεσε ότι, «οι αρμόδιοι δεν έχουν αυτή την ευαισθησία. Είναι δικαίωμα μου τι να ψηφίσω και τι όχι. Δεν μπορεί να με υποχρεώσει να πάρω το ψηφοδέλτιο μαζί μου και να το πετάξω στην κάλπη. Έτσι με υποχρεώνει να ψηφίσω λευκό. Εγώ δεν έπιασα καν το ψηφοδέλτιο των ευρωβουλευτών».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ