Αυτή είναι η πρώτη διαφήμιση που φτιάχτηκε με το Sora, το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI

Του δίνεις γραπτές οδηγίες και αυτό τις κάνει βίντεο.

Article featured image
Article featured image

Η Toys «R» Us έγινε και επίσημα το πρώτο brand που χρησιμοποίησε το Sora, το καινοτόμο text-to-video μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI, για διαφημιστική καμπάνια.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παιχνιδιών δημιούργησε ένα διαφημιστικό σποτ, το οποίο προβλήθηκε στο Cannes Lions Festival 2024 στη Γαλλία αυτήν την εβδομάδα, φτιαγμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου με το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI, το Sora.

Το σποτ διάρκειας 66 δευτερολέπτων, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία Native Foreign, δείχνει τον ιδρυτή της Toys «R» Us, Τσαρλς Λάζαρους σε μικρή ηλικία, ο οποίος οραματίζεται να μεταμορφώσει τα καταστήματα παιχνιδιών με τη βοήθεια της μασκότ της εταιρείας Geoffrey the Giraffe που τον επισκέπτεται στον ύπνο του.



Σημειώνεται ότι το δημιουργικό πρακτορείο Native Foreign είχε πρώιμη πρόσβαση στο Sora καθώς το εργαλείο δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για το ευρύ κοινό. Η Toys «R» Us είπε ότι πιστεύει ότι είναι η πρώτη μάρκα που εγκαινιάζει ένα φιλμάκι, δημιουργημένο από την εν λόγω τεχνολογία. Η Toys «R» Us εξήγησε, επίσης, ότι εκτός από το Sora, χρησιμοποίησε ορισμένα διορθωτικά οπτικά εφέ και μια πρωτότυπη μουσική παρτιτούρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το σποτ προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί δημιουργοί που ανησυχούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα τους αντικαταστήσει, επέκριναν την ανάπτυξη προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης.


Ωστόσο, παρά τις αντιδράσεις, η εταιρεία θεωρεί ότι το σποτ είναι επιτυχημένο.

Η Κιμ Μίλερ, παγκόσμια διευθύντρια μάρκετινγκ και πρόεδρος της Toys «R» Us Studios, είπε στο CNN ότι ήθελε να κάνει κάτι «διασκεδαστικό» και «διαφορετικό» και να αφηγηθεί την ιστορία του ιδρυτή τής εταιρείας.

Η Μίλερ πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσει κάποιος την τεχνολογία είναι να την βιώσει πραγματικά και όχι να την απορρίψει εξαιτίας αυτών που λένε οι άλλοι.

«Το ίδιο ισχύει και για την τεχνητή νοημοσύνη», είπε.

Η OpenAI – η εταιρεία πίσω από το ChatGPT – παρουσίασε τον Φεβρουάριο το Sora, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ρεαλιστικά και ευφάνταστα βίντεο μήκους έως και ένα λεπτό, ακολουθώντας γραπτές οδηγίες που του δίνονται. Οι χρήστες του θα μπορούν, δηλαδή, να περιγράψουν σε ένα μικρό κείμενο τι ακριβώς θέλουν να δουν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το Sora θα κατασκευάζει ένα πρωτότυπο κλιπ διάρκειας περίπου ενός λεπτού, που θα ανταποκρίνεται στις περιγραφές τους.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία κυκλοφορίας του Sora, αλλά σύμφωνα με τις φήμες ενδέχεται να κυκλοφορήσει αργότερα το καλοκαίρι.


Με πληροφορίες από CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ